Harta indicelui de răcire. Locul din România unde temperaturile resimţite ajung la MINUS 30 de grade Celsius

Potrivit meteorologilor, vremea se răcește semnificativ în următoarea perioadă, în România. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 16:26

PROGNOZA METEO. Vremea se răcește treptat în zilele următoare. După temperaturile de primăvară vin ninsori abundente şi viscol. Marţi, vremea va fi închisă, iar seara și noaptea trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat în prima parte a intervalului, apoi se va intensifica treptat, iar la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 4 grade.

De miercuri, vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu pe tot parcursul intervalului, de la valori de 4…5 grade în dimineața zilei de miercuri până în jurul a -2 grade în noaptea de miercuri spre joi.
Vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea predominant ninsoare. Vântul avea intensificări temporare, cu rafale ce vor atinge 55…60 km/h, amplificând senzația de rece și viscolind ninsoarea în a doua parte a intervalului.

Citește și PROGNOZA METEO ANM. Vreme rece şi zăpadă după temperaturile de primăvară. Când ninge în Bucureşti

Indicele de răcire reprezintă o măsură a temperaturii resimțite și depinde de temperatura aerului și de viteza vântului. Formula matematică a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situații de temperaturi scăzute și vânt intens, stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus. Astfel, temperatura corpului devine mai apropiată de cea a aerului înconjurator, iar senzația de frig va fi mai puternică. În situațiile în care temperatura aerului are valori extrem de scăzute (sub -20 de grade), sau când indicele de răcire coboară sub pragul valoric de -32, se aplică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate.

 

(w500) Harta indi

 

Citește și ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în februarie în Bucureşti