Helen Gurley Brown, fost editor-şef al revistei Cosmopolitan, a murit

Legendara Helen Gurley Brown, care a condus în calitate de editor-şef, timp de peste 30 de ani, ediţiile internaţionale ale revistei pentru femei Cosmopolitan, a murit luni, la New York, la vârsta de 90 de ani, a anunţat grupul american de presă Hearst Corporation.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 08:06
Helen Gurley Brown, fost editor-şef al revistei Cosmopolitan, a murit

Reprezentanţii acestui grup i-au adus un omagiu lui Helen Gurley Brown, considerată o veritabilă legendă, o adevărată pionieră în mass-media, al cărei „impact asupra culturii populare şi societăţii s-a făcut simţit în lumea întreagă, mai întâi graţie romanului ei devenit bestseller «Sex and the Single Girl»”, care, în 1962, le îndemna pe tinerele femei să devină independente din punct de vedere financiar şi să întreţină relaţii sexuale înainte de căsătorie, „iar apoi, timp de peste 30 de ani, prin amprenta pe care şi-a pus-o asupra revistei Cosmopolitan”, potrivit AFP.

„Era o legendă”, afirmă Franck Bennack Jr., directorul general al grupului Hearst Corporation, potrivit căruia „formula ei de sfaturi oneste şi directe despre relaţiile de cuplu, carieră şi frumuseţe a revoluţionat industria revistelor pentru femei”.

Helen Gurley Brown şi soţul ei, un producător de film decedat în 2010, erau, totodată, mari filantropi. Helen Gurley Brown a donat recent suma de 30 de milioane de dolari universităţilor americane Columbia şi Stanford, pentru a sprijini înfiinţarea unui institut destinat inovaţiilor din mass-media.