Herman van Rompuy, pe Twitter: Sunt foarte îngrijorat de prezenta evoluţie din România

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, scrie, pe contul său de Twitter, că este "foarte îngrijorat" de evoluţiile din România privind statul de drept şi independenţa sistemului judiciar, precizând că îi va contacta pe Victor Ponta şi Traian Băsescu pentru a discuta despre această situaţie, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 13:43
Herman van Rompuy, pe Twitter: Sunt foarte îngrijorat de prezenta evoluţie din România

„Foarte îngrijorat de prezenta evoluţie din România în ceea ce priveşte statul de drept şi independenţa sistemului judiciar. Îi voi contacta pe V. Ponta & T. Băsescu pentru a discuta situaţia”, scrie preşedintele Consiliului European pe Twitter.

Plenul reunit la Parlamentului se va întruni vineri de la ora 17.00 pentru dezbaterea şi votul pe propunerea USL de suspendare a preşedintelui, a anunţat preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Judecătorii Curţii Constituţionale au trimis avizul la suspendarea preşedintelui către Parlament.

Cererea USL privind suspendarea preşedintelui a fost citită joi în plenul celor două Camere ale Parlamentului, de către senatorul PSD Toni Greblă. Vineri, urmează dezbaterea şi votul, după ce în plen a fost respinsă cererea de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind acuzaţiile aduse preşedintelui Traian Băsescu.

La şedinţa de joi a fost prezent şi preşedintele. Traian Băsescu a aşteptat singur în bancă să îi vină rândul la microfon. În discursul susţinut în faţa parlamentarilor, şeful statului a afirmat că documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului , în principal a justiţiei şi nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009. Şeful statului a mai anunţat şi că vrea să participe şi la şedinţa de vineri în care va fi dezbătută cererea de suspendare.