Heroină transportată în vaginul mai multor femei la Iaşi. Percheziţii în mai multe locaţii ale unei reţele din Iaşi şi Bucureşti

Joi au avut loc 25 de percheziții în Iași și București în cadrul unei acțiuni de amploare de destructurare a uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de heroină din țară, acțiune coordonată de polițiștii de la Antidrog Iași, conform Ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 05:38
Heroină transportată în vaginul mai multor femei la Iaşi. Percheziţii în mai multe locaţii ale unei reţele din Iaşi şi Bucureşti

De dimineață, poliţiştii, însoțiți de mascați, au început perchezițiile în șapte locații din Iași, una dintre ele fiind casa lui Gruia Todică, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți locali.

Ieşenii se aprovizionau din Ferentari, iar drogurile erau aduse de femei, fiind ascunse în vagin. Ca să poţi cumpăra de la dealerul din Bucureşti, dacă nu erai cunoscut, trebuia să consumi droguri de faţă cu el, ca o măsură de protecţie împotriva poliţiştilor sub acoperire.

Procurorii DIICOT au destructurat o întreagă reţea de traficanţi de droguri cu ramificaţii pornind de la Bucureşti către Iaşi. Trei bucureşteni care au „alimentat” piaţa drogurilor din Iaşi cu heroină au intrat în „colimatorul” procurorilor, iar joi au primit vizita „mascaţilor” de la Gruparea Antiteroristă a Jandarmeriei Române, care a sosit şi la Iaşi. În Iaşi, doi traficanţi au fost vizaţi, dintre care unul cunoscut în mediul traficului de stupefiante. La Iaşi au fost efectuate şapte percheziţii.

În total, procurorii DIICOT au făcut joi 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Două persoane din Iaşi cunoscute ca fiind traficante de droguri au primit vizita procurorilor, fiind vorba despre Gruia Todică şi Adi Şerban. Cei doi, ca şi alţi tineri care au fost prinşi de-a lungul ultimilor doi ani de către autorităţi, mergeau frecvent în Bucureşti, Ferentari, cu trenul şi cumpărau droguri. Cei doi mergeau însoţiţi de către femei care transportau drogurile spre Iaşi, în vagin. Adi Şerban era unul dintre cei doi care controla distribuţia cu heroină din cartierul „Dalas” şi se deplasa săptămânal la Bucureşti pentru a procura heroină. Celălalt individ, Gruia Todică, este destul de cunoscut printre cei care consumă droguri în Iaşi.

„Un important dealer de heroină de pe raza judeţului Iaşi se deplasa frecvent în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, pentru a se aproviziona cu substanţe. Acesta este cunoscut de ani de zile cu preocupări în sfera traficului şi consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat şi în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârşirea acestui gen de fapte”, se arată în comunicatul DIICOT.

Citeşte şi: Avertisment TERIBIL pentru românii care stau la bloc. S-a dat legea: pentru ce poţi primi o amendă de 30.000 DE LEI