Hezbollah a doborât o dronă militară israeliană în Liban. Se anunţă represalii

Armata israeliană a confirmat prăbuşirea unei drone în sudul Libanului, dar nu a confirmat atacul Hezbollah.

01 oct. 2021, 07:52
Hezbollah a doborât o dronă militară israeliană în Liban. Se anunţă represalii

O dronă militară israeliană s-a prăbuşit, joi, în sudul Libanului, iar organizaţia islamistă şiită Hezbollah susţine că a doborât aparatul de zbor, informează cotidianul Haaretz şi site-ul Ynetnews.com.

Aparatul de zbor fără pilot s-a prăbuşit în apropierea localităţii libaneze Yatar. „Militanţi ai organizaţiei au doborât o dronă a inamicului în zona Wadi Marimin, lângă satul libanez Yatar”, a comunicat mişcarea islamistă şiită Hezbollah.

Armata israeliană a confirmat prăbuşirea unei drone în sudul Libanului. „În cursul unor activităţi de rutină, o dronă militară s-a prăbuşit pe teritoriul Libanului. Incidentul este investigat”, a comunicat armata israeliană.

Cinci palestinieni ucişi şi doi arestaţi în Cisordania

Cinci palestinieni au fost ucişi duminică în confruntări armate cu armata israeliană, în Cisiordania ocupată, a anunţat Ministerul palestinain al Sănătăţii, iar armata israeliană a anunţat că a ucis paru palestinieni, relatează AFP.

Trei palestinieni au fost ucişi în satul Bidu, la nord de Ierusalim, iar doi la Borquin, în nordul Cisordaniei, potrivit ministerului.

Trei palestinieni, uciși joi de armata israeliană. Una dintre victime, o femeie, a fost împușcată la Ierusalim, după un atac cu cuțitul.

Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea preda începând cu 3 octombrie

Armata israeliană a anunţat că aceste confruntări armate au avut loc în tmpul unei ”operaţiuni vizând destructurarea unei celule teroriste (a mişcării islamiste plaestiniene) Hamas”. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Amnon Sheffler, a declarat AFP că palestinienii ucişi erau membri Hamas.”O operaţiune de arestare a unor terorişti Hamas care a început sâmbpătă seara este în curs”, a declarat Sheffler.