Hitler avea gusturi scumpe şi monumentale IMAGINI INEDITE

Imagini inedite despre cum ştia fostul dictator nazist să îşi petreacă timpul liber şi orele de relaxare sunt scoase acum la lumină. Aceste imagini au fost realizate de către unul dintre fotografii personali ai lui Hitler, în perioada 1936- 1945.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 19:25
Hitler avea gusturi scumpe şi monumentale IMAGINI INEDITE

Fotografiile par să dezvăluie o viaţă paralelă a crudului dictator nazist. Este vorba despre o serie de fotografii realizate de artistul fotograf Hugo Jaeger, în perioada 1936-1945 şi oferă în premieră o imagine despre gusturile şi obiceiurile lui Hitler din viaţa lui privată, precum şi despre locurile unde îşi petrecea clipele de linişte.

Astfel, din aceste imagini se poate trage concluzia că dictatorul nazist era în primul rând  un mare admirator al stilului Baroc. În apartamentul său din Berlin, situat deasupra „Noii Cancelarii”, se găseau mobilier de epocă, draperii şi tapiţerii rafinate, picturi,  sculpturi şi alte obiecte de artă provenind din toate colţurile lumii, scrie Daily Mail.

Hitler era obsedat de arhitectura masivă, supradimensionată, de la construcţii, până la monumente şi statui. Îi plăcea de asemenea să aibă flori pe orice masă sau consolă.

În anii ’20, Hitler şi-a făcut o reşedinţă montană, Haus Wachenfeld, în Bavaria, pe care a mărit-o şi a redenumit-o Berghof, în 1935. A fost reşedinţa lui de vacanţă timp de zece ani. Acolo şi-a petrecut Hitler cea mai mare parte a timpului în cel de-al doilea război mondial.

În ianuarie, 1938, dictatorul nazist l-a desemnat pe arhitectul său favorit, Albert Speer, să îi proiecteze Noua Cancelarie a Reich-ului din Berlin, o construcţie somptuasă, în care numai biroul dictatorului nazist avea o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Atât noua cât şi vechea Cancelarie din Berlin împărţeau o grădină mare, iar dedesubt era buncărul în care Hitler s-a sinucis la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, ca să nu cadă în mâinile duşmanului.

Click aici pentru a vedea fotografiile pe Daily Mail