Horoscop special: Mercur retrograd 2023. Atenție, începe în 21 aprilie! Cum să te pregătești și să te protejezi, în funcție de zodie

Ai observat ceva neobișnuit sau haotic în viața ta în ultima vreme? Zboruri pierdute, chei pierdute, comunicare greșită cu cei dragi și multe altele. Este posibil să fi experimentat efectele lui Mercur retrograd.

17 apr. 2023, 11:38
Horoscop special: Mercur retrograd 2023. Atenție, începe în 21 aprilie! Cum să te pregătești și să te protejezi, în funcție de zodie
Horoscop special: Mercur retrograd 2023. Atenție, începe în 21 aprilie! Cum să te pregătești și să te protejezi, în funcție de zodie

Horoscop special: Mercur retrograd 2023. Acest eveniment astrologic are loc de mai multe ori pe an când planeta Mercur pare să se miște înapoi pe orbita sa din perspectiva noastră de pe Pământ. Mercur Retrograd 2023 este cu noi și, cu trei retrograde rămase anul acesta, este important să înțelegem ce înseamnă asta pentru noi. Deși acest eveniment poate aduce haos și frustrare, ne poate oferi și o oportunitate de creștere, reflecție și îmbunătățire. Iar vestea bună este că primul retrograd din 2023 a trecut deja!

Citeşte şi: Horoscop SĂPTĂMÂNAL 17-23 aprilie 2023. Energia eclipsei aduce noi începuturi! Încotro ne îndreptăm

Deci, să privim partea bună și să îmbrățișăm retrogradele rămase ale anului cu pozitivitate și o mai bună înțelegere a ceea ce ne așteaptă. Ești gata să înveți cum să te pregătești și să te protejezi în timpul acestor evenimente? Și, cel mai important, cum să profitați la maximum de ele?

Datele lui Mercur retrograd în 2023

Anul 2023 are patru cicluri Mercur Retrograd, primul fiind deja în urmă. Celelalte trei retrograde sunt:

21 Aprilie – 14 Mai în Taur:

În timpul acestui retrograd, Mercur va fi în zodia Taurului. La fel ca un taur, acest retrograd este totul despre stabilitate și împământare. Mercur retrograd în Taur poate aduce probleme legate de finanțele noastre, posesiunile materiale și valorile noastre în prim plan. Cheia este să facem un pas înapoi și să reevaluăm ceea ce contează cu adevărat pentru noi și cum ne putem face viața mai sigură și mai stabilă.

23 August – 15 Septembrie în Fecioară:

În timpul acestui retrograd, Mercur va fi în zodia Fecioarei, perfecționistul. Acesta este un moment pentru auto-îmbunătățire și reflecție, în special în ceea ce privește sănătatea, rutinele și munca noastră. Cheia este să îmbrățișăm această oportunitate de creștere și să facem schimbări pozitive în viața noastră de zi cu zi.

13 Decembrie 2023 – 1 Ianuarie 2024, în Săgetător:

În timpul acestui retrograd, Mercur va fi în zodia Săgetător, aventurierul. Acesta este un moment pentru a explora noi idei, convingeri și perspective. Este esențial să păstrezi mintea deschisă în timpul acestui retrograd și să fii dispus să iei în considerare noi posibilități. Cheia este să ne extindem orizonturile și să îmbrățișăm noi experiențe.

Citeşte şi: Horoscop special eclipsă de soare hibridă 19-20 aprilie 2023! Moment crucial pentru zodii

Amintește-ți, fiecare retrograd aduce propriul său set unic de provocări și oportunități. Înțelegând influențele astrologice din timpul fiecărei retrograd, ne putem pregăti și profita la maximum de fiecare ciclu.

Mercur retrograd 2023: Cum să te pregătești și să te protejezi în timpul acestui eveniment astrologic
Mercur Retrograd poate fi o provocare, dar cu pregătirea și mentalitatea potrivite, îi poți minimiza efectele și chiar le poți transforma în oportunități de creștere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste fiecare ciclu retrograd:

Unul dintre cele mai potrivite moduri de a te antrena pentru un retrograd este de a planifica. Fă o listă de verificare și prioritizează sarcinile. Anticipează problemele potențiale și planifică opțiunile de rezervă. Acest lucru te va ajuta să rămâi organizat și să minimizezi stresul.

În timpul retrogradului lui Mercur, este posibil ca lucrurile să nu decurgă așa cum au fost planificate, așa că este important să fii flexibil și deschis la schimbare. Dar, pe de altă parte, fii flexibil în gândirea ta și fii dispus să-ți ajustezi planurile dacă este necesar.

Mercur Retrograd este o perioadă pentru a încetini și a face un pas înapoi. Evită să începi proiecte noi și concentreză-te în schimb pe finalizarea celor neterminate. Fă-ți timp pentru îngrijirea de sine și reflecție, evitând să te supraîncarci cu prea multe responsabilități.

Comunicarea greșită și neînțelegerile sunt frecvente în timpul retrogradului.
Ascultă-i pe ceilalți, fii clar și concis atunci când îți exprimi gândurile și ideile. Evită să semnezi contracte sau să iei decizii majore în acest timp.

Retrogradul poate aduce dificultăți tehnice, așa că asigură-te că faci o copie de rezervă a datelor importante și protejeză-ți dispozitivele. De asemenea, ia în considerare evitarea upgrade-urilor sau reparațiilor semnificative în acest timp.

Urmând aceste sfaturi, poți minimiza stresul și frustrarea care însoțesc adesea retrogradul și poți transforma acest eveniment astrologic într-un timp de creștere și reflecție. Amintește-ți, retrogradul este un moment pentru a încetini și a te concentra asupra lucrurilor importante din viață.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.