Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare. Strategia de vaccinare anti-COVID, printre priorităţi

Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie. Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării va avea loc la Palatul Cotroceni, în sistem de videoconferinţă.

26 nov. 2020, 16:20
Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare. Strategia de vaccinare anti-COVID, printre priorităţi
Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare foto: presidency.ro

Klaus Iohannis convoacă CSAT, joi, 3 decembrie, începând cu ora 15, la Palatul Cotroceni. Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării va fi condusă de preşedinte şi se va desfăşura în sistem de videoconferinţă, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis convoacă CSAT înainte de alegerile parlamentare. Ce măsuri urmează să decidă privind vaccinarea anti-COVID

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Mă voi vaccina public împotriva COVID, dacă asta îi ajută pe sceptici”. Când ajunge primul set de vaccin în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a dezvăluit că se va vaccina public împotriva COVID dacă acest lucru le-ar da încredere celor sceptici.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere, da, mă voi vaccina public. Dacă a fost o întrebare indirectă, da, eu cred în vaccinare”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru: „Vaccinul nu va fi obligatoriu şi va fi gratuit”

Ministrul Sănătăţii a dat noi detalii despre când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru speră ca prima tranşă a serului împotriva noului coronavirus să fie livrat în ţară în ianuarie 2021, iar prioritate la vaccinare vor avea angajaţii din sistemul de sănătate.

„Vom avea din fiecare cotă de vaccinuri 4,6%.  Aceste vaccinuri trebuie să fi avizate de Agenţia Europeană a medicamentului. În acest moment ele primesc autorizaţia din Statele Unite. Cât de repede vom avea avizul, la două săptămâni îl punem pe piaţă. Firmele au acest vaccin în momentul de faţă”, a declarat Nelu Tătaru, la B1 TV.

Citeşte şi: Guvernul prezintă joi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în prezenţa preşedintelui Iohannis

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene, va fi prezentat, joi seară, într-un eveniment la care participă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Guvernului. Planul prevede investiţii şi reforme în diferite sectoare de activitate, fiind structurat pe 12 domenii prioritare.