Hotelul Carlton din Alep a fost DISTRUS în TOTALITATE de rebelii sirieni VIDEO

Rebelii au aruncat în aer joi celebrul Hotel Carlton din Alep, provocând victime printre militarii care ocupau această clădire de la începutul conflictului din Siria, a informat televiziunea de stat şi o organizaţie neguvernamentală.

RomaniaTV.net
09 mai 2014, 11:42

‘Brigăzile rebelilor islamişti au aruncat în aer Hotelul Carlton din vechiul oraş Alep, folosind o cantitate mare de explozibil plasat într-un tunel’ sub clădire, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

OSDH a precizat că în explozie şi-au pierdut viaţa militari şi membri ai miliţiilor pro-Assad, fără a oferi bilanţul precis, adăugând că după explozie au izbucnit lupte.

‘Terorişti au vizat Hotelul Carlton declanşând o explozie puternică, care a provocat distrugerea în totalitate a hotelului şi distrugerea unor clădiri istorice din jur’, a precizat televiziunea de stat, referindu-se la rebelii calificaţi drept ‘terorişti’ de regim.

Citeşte şi Siria ar putea deveni un AFGANISTAN MEDITERANEAN dacă războiul civil va continua

Hotelul Carlton, situat în apropierea centrului istoric al oraşului Alep, a fost una dintre clădirile exclusiviste din fosta capitala economică a Siriei, înainte ca aceasta să fie devastată de luptele din 2012. Al doilea oraş ca mărime din Siria, Alep a fost şi el angrenat în război în vara anului 2012, după o ofensivă a rebelilor care încearcă de trei ani să răstoarne regimul lui Bashar al-Assad.