Huiduieli, înjurături şi nervi întinşi la maximum la Fiscul din Timişoara VIDEO

Zeci de timişoreni s-au arătat nemulţumiţi că au fost chemaţi la Direcţia Fiscală a Primăriei pentru a dovedi că au făcut asigurări obligatorii pentru locuinţe, întrucât nu figurează în baza de date a PAID, reprezentanţii municipalităţii spunând că problema se datorează firmelor ce nu transmit date.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 14:55
Huiduieli, înjurături şi nervi întinşi la maximum la Fiscul din Timişoara VIDEO

Aproximativ 80 de persoane s-au prezentat, luni, la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara, după ce au primit înştiinţări prin care erau chemaţi să dovedească, în termen de 15 zile, că au încheiat poliţe pentru asigurarea obligatorie a locuinţei, în caz contrar fiind pasibili de amendă între 100 şi 500 de lei, potrivit Mediafax.

Înştiinţările au fost trimise de Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara persoanelor care nu figurează în baza de date a Polului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) că şi-au asigurat locuinţele împotriva calamităţilor naturale.

„Am asigurare obligatorie plătită, tot, am venit să mă înregistrez că am plătit-o. Am primit înştiinţare acasă, să vin la Primărie să prezint chitanţa şi cu formularele ce le-am plătit. Dacă nu vin în 15 zile, ne amendează”, a declarat Lidia Moroşan, o femeie nemulţumită de faptul că a fost nevoită să aştepte timp de mai multe ore în faţa Direcţiei Fiscale.

Directorul Direcţiei Fiscale a municipiului Timişoara, Adrian Bodo, a încercat să discute cu oamenii, însă aceştia l-au huiduit şi au strigat „Hoţie”, „Mafia asigurărilor”, „Mafioţii”, „Vă bateţi joc de noi”.

„Eu înţeleg că oamenii sunt supăraţi, dar nu cunosc legislaţia. Cu oamenii care protestează nu poţi sta de vorbă, pentru că urlă. Nu Primăria i-a pus pe drumuri, ci acel legiuitor care n-a gândit această lege. Telefoanele Direcţiei Fiscale au fost blocate astăzi (luni – n.r.), au fost redirecţionate spre Call Center (la numărul 0256/969 – n.r.). Din 160.000 de proprietăţi, 20.000 figurează că au asigurare obligatorie. Restul informaţiilor se află la companii, care nu furnizează datele pentru că spun că sunt confidenţiale. Ştiam, când am trimis înştiinţările la oameni, că unii şi-au plătit asigurările obligatorii, dar că nu figurează în datele PAID, deoarece firmele de asigurări nu au transmis datele. Îmi pare rău că trebuie să-i pun pe oameni pe drumuri, dar nu Direcţia Fiscală a făcut legea. Dacă omului i se aplică amenda, deoarece nu a venit cu dovada achitării asigurării, el trebuie să facă o contestaţie nu la noi la Primărie, ci la instanţă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Adrian Bodo.

Direcţia Fiscală a municipiului Timişoara a trimis aproximativ 140.000 de astfel de înştiinţări, care, potrivit lui Adrian Bodo, nu reprezintă un act administrativ şi au un caracter pur informativ, pentru a veni în sprijinul contribuabililor care şi-au încheiat contracte de asigurare a locuinţelor.

Potrivit Legii 260/2008, republicată în 2011, pentru fiecare locuinţă trebuie să se achite o poliţă obligatorie de asigurare împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.