Iahnie de fasole, reţetă ieftină de post. Este pur şi simplu delicioasă. Uite cum se face

Postul Paştelui a început, iar reţetele de post sunt la mare căutare printre gospodine. Vă prezentăm o reţetă de iahnie de fasole de post, care merită încercată. Se face destul de uşor şi este pur şi simplu delicioasă.

27 mart. 2022, 20:06
Iahnie de fasole, reţetă ieftină de post. Este pur şi simplu delicioasă. Uite cum se face

Iahnie de fasole de post, reţeta pe care e musai să o încerci. Este  simpla, ieftina, satioasa si foarte gustoasa. Mai mult decât atât, este şi foarte usor de pregatit.

Iahnie de fasole, reţetă ieftină de post

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. 5 reţete de post de la Mănăstirea Prislop, a lui Arsenie Boca. Măicuţele ar merita şorţ de Masterchef!

Pentru prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie de următoarele ingrediente: 700 grame de fasole alba uscata cu bobul mic, patru cepe medii, doi morcovi, un ardei roşu mare, două linguri de pastă de tomate, cinci linguri de suc de roşii, doi căţei de usturoi, trei foi de dafin, sare după gust, ulei, pătrunel verde.

Mod de preparare

Se spală boabele de fasole, după care se lasă la înmuiat peste noapte. Este musai să stea la înmuiat cel puţin 8 ore. Doar aşa se fierbe mai repede şi puteţi evita eventualele probleme de balonare.

A doua zi, punem la fiert fasolea. Între timp, curăţăm ceapa, morcovii şi ardeii. Tocăm mărut legumele, după care le călim în ulei încins. După ce a fiert fasolea, adăugăm boabele peste legumele călite, pasta şi sucul de roşii. Adăugăm şi puţin din zeama în care a fiert fasolea. Se pune şi usturoiul zdrobit sau tocat mărunt şi se mai lasă puţin la fiert. Adăugăm şi foile de dafin şi sare. Amestecam uşor, astfel încât să nu zdrobim boabele de fasole şi lăsăm să mai fiarbă puţin la foc mic, până când iahnia capătă consistenţa dorită.

La final se adaugă şi pătrunjelul tocat mărunt.

Asta este tot. Poftă bună!

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. Zece reţete de post de la Mănăstirea Pasărea. Le poţi încerca şi tu