Iar e circ la Primăria Sector 1! Consilierii locali îi acuză pe Clotilde Armand și pe argatul ei, Ionel Stoica, de incompetență și că sabotează proiectele publice: „Nu respectă legea!”

Scandal la Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand a intrat în conflict cu consilierii PNL. Ionel Stoica, "câinele-lup" al lui Clotilde i-a hăituit pe aceștia după ce au venit să-i ceară socoteală pentru faptul că au blocat numeroase proiecte importante.

20 mai 2022, 16:05

Consilierii locali îl acuză pe Ionel Stoica, coordonatorul serviciul de presă din cadrul Primăriei Sectorului 1, de un comportament agresiv și spun că el și Clotilde Armand au blocat numeroase proiecte importante culturale și de modernizare.

„Contrele nu sunt cu Ionel Stoica. Sunt principiile respectării legii. Legea nu se respectă în Primăria Sectorului 1. În luna noiembrie consilierii locali au depus un proiect de piețe volante în Sectorul 1. Până în martie primarul a ținut acest proiect la sertar. Abia în martie, în urma insistențelor consilierului PNL, acest proiect a fost supus votului în consiliu și a trecut. La 1 aprilie trebuia să avem aici, în spatele meu, o piață volantă în fiecare weekend. După cum se vede nu există niciun fel de proiect aplicat. Unul dintre punctele acestui proiect era comunicarea publică a acestor piețe volante. Iar domnul Ionel Stoica, în calitate de șef al serviciului de comunicare și imagine, avea aceste atribuții și obligații. Trebuiau comunicate către cetățeni și către cei interesați să participe

Astăzi l-am invitat la ședința de consiliu ca să ne explice de ce nu își face treaba. Sau poate e un alt motiv pe care nu îl înțelegem. El nu a venit, așa că ne-am dus noi la dumnealui la birou să-l invităm sau măcar să ne explice. A avut o reacție total exagerată. În loc să fie constructiv și să dea drumul la proiect, a început să atace consilierii, să fie agresiv”, a declarat Gheorghe Dinu, consilier liberal, la RomâniaTv.

Citește și EXCLUSIV | Clotilde Armand, acuzată că a acordat fără licitaţie contracte de salubrizare de peste două milioane de euro în Sectorul 1. „Nu e o urgenţă. Este sigur o practică imorală”

„Domnul Ionel Stoica, așa cum constată și prefectul Bucureștiului, împreună cu Clotilde Armand, au blocat peste 155 de hotărâri ale Consiliului Local nepunându-le
în aplicare. A blocat unul dintre proiectele culturale importante, cel care prevedea o sumă de bani anul trecut. Și în acest an a fost reluat acest proiect. Nu am renunțat la el. O expoziție de sculptură a unor sculptori celebri. În consecință, domnul Ionel Stoica nu răspunde apelurilor consilierilor locali, nu are bunăvoință, nu respectă legea și blochează proiectele consilierilor locali. Întrebarea e care mai e rolul și sensul Primăriei Sectorului 1 dacă noi votăm proiecte pentru cetățeni, proiecte culturale, de modernizare și într-o manieră abuzivă ei le blochează. Ionel Stoica ne-a închis ușa în nas, efectiv a refuzat dialogul, a încercat să filmeze, să ne persifleze, toate acestea reprezintă o formă de hărțuire politică. Consilierii locali au posibilitatea de a se informa și de a dialoga cu orice funcționar public din Primărie. Noi suntem cei care votăm bugetul și aprobăm proiectele”, a afirmat și Dan Podaru, consilier local.

Cine e Ionel Stoica, „câinele – lup” al lui Clotilde Armand, și cum a fost angajat fără concurs la Primăria Sectorului 1

Ionel Stoica se numără printre privilegiaţii care s-au bucurat de puterea conducerii de la Primăria Sectorului 1. Este fost jurnalist de mare angajament pentru care Clotilde Armand a organizat nu unul, ci mai multe concursuri la instituția la care se află acum.

La finalul lunii ianuarie 2021, conform unui anunț publicat pe pagina Primăriei Sectorului 1, a fost scos un concurs pentru postul de șef serviciu – Serviciul Imagine și Cultură. Doar Ionel Stoica a aplicat, însă pentru că nu era absolvent de jurnalism și comunicare, așa cum era cerut, nu a reuşit să treacă proba dosarului. Peste doar o zi a fost propulsat la cabinetul primăriței Sectorului 1.

La doar o săptămână distanţă, pe 18 martie, s-a scos din nou poziţia la concurs, dar de data aceasta a fost eliminat itemul care cerea absolvirea unei facultăţi de comunicare sau jurnalist. Ionel Stoica s-a înscris din nou. A picat și de această dată, chiar și după contestații.

Pe 13 mai a mai fost organizat un concurs, unde contracandidatul lui Ionel Stoica a ieșit din cursă la proba de limba engleză. Fostul jurnalist a trecut examenul și a luat interviul cu notă mare, fiind numit oficial pe 19 mai angajat cu concurs în direcția Cultură și Imagine. La câteva zile distanță, a fost nuimit șef la ordinul lui Clotilde Armand.

Înainte să ajungă la Primărie, jurnalistul Ionel Stoica a părăsit publicaţia Ziare.com, unde era de redactor-şef adjunct. În iunie 2020, Ionel Stoica a fost singurul jurnalist care a rămas la Ziare.com, după o plecare în masă a echipei de atunci. La vremea respectivă, a plecat toată redacţia condusă de Serinela Spătărelu, dar şi departamentele de suport, de tehnic şi de vânzări. În total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Stoica a lucrat până în 2015 la Evenimentul Zilei, unde era şeful secţiei eveniment. A părăsit atunci EVZ, după ce a fost luat la rost pentru o postare pe Facebook, despre Dragnea şi Cristoiu. Anterior EVZ, el a lucrat şi la Adevărul. La Ziare.com, era specializat în Justiţie.

Cum comentează Ionel Stoica acuzațiile consilierilor

„Este o mică dramoletă chiar acum la Sectorul 1, consilierii PSD și PNL blochează ședința de consiliu local – unde se discută despre proiecte pentru obținerea de fonduri prin PNRR și POIM, zeci de milioane de euro. Oamenii lui Sebastian Burduja și Dan Tudorache sunt supărați pe mine că tot scriu de ei și mă cheamă să-mi cer scuze că scriu despre combinațiile dintre organizațiile conduse de Burduja și Tudorache în sala de ședință, pur și simplu au suspendat lucrările. Se țin de hărțuiri politice marca “Liviu Dragnea”, în loc să voteze în beneficiul cetățenilor.

Le spun aici și repet: PNL a făcut pact pentru diamante din bani publici! Și le mai pun o dată fotografia asta. Video de la ședința de consiliu local, suspendată în acest moment, în comentarii.

PS: Supărarea lor este că lucrez în aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1 și nu în cel al lui Klaus Iohannis”, a transmis el pe pagina de Facebook.

Citește și Scandalul gunoaielor revine! Clotilde Armand, o noua afacere urât mirositoare în Sectorul 1. Contracte de salubrizare de peste 10 milioane de lei fără licitaţie!