Iată ce trebuie să ştii despre naşterea prin hipnoză

Nașterea cu ajutorul hipnozei se practică de foarte multă vreme, însă doar de curând a început să fie ceva mai cunoscută. La acest lucru au pus umărul celebrități precum Jessica Alba, Ducesa de Cambridge, Cindy Crawford, Demi Moore, Pamela Anderson, Kate Middleton și multe altele.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 11:22
Iată ce trebuie să ştii despre naşterea prin hipnoză

Specialiştii susţin că această metodă are beneficii uriașe atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Sunt normale durerile naşterii?

Naștere nu este un proces ușor; este unul în care țipi, urli și îți vine să te urci pe pereți, nu-i așa? Se spune că nicio durere nu este mai mare ca durerile nașterii. Dar oare așa să fie? Cât din aceste dureri sunt normale, naturale și cât din ele au fost învățate, inoculate în mintea noastră de-a lungul timpului?

„Nu există un singur film în care să poți vedea o naștere fără să fie însoțită de dramă, de oameni agitați și de cele mai multe ori de mămici urlând. Practic, fără să realizăm, ăsta este standardul după care ne orientăm și la care ne raportăm când ne gândim la naștere”, spune hipnoterapeutul Eugen Popa.

Citeşte şi  HIPNOZA are efecte pozitive în tratamentul cancerului

Iată cum poţi elimina crezurile generatoare de durere

Dar nu este obligatoriu să fie așa. Nașterea cu ajutorul hipnozei prezintă o cu totul altă viziune, una care pentru cei mai mulți oameni reprezintă un fel de scenă dintr-un film științifico-fantastic.

„O femeie care învață și practică tehnicile care o vor ajuta să nască fără durere, nu doar că nu trece prin vreun chin la naștere ci chiar mai mult, trăiesc acele momente la intensitate maximă, de bucurie, fericire și împlinire. Deși pare absurd, există persoane care trăiesc o stare de orgasm în momentul nașterii”, adaugă hipnoterapeutul.

Cum se poate așa ceva te întrebi? Răspunsul este simplu: Antrenându-ți mintea!

Cum îți antrenezi mintea? Folosind hipnoza.

„Hipnoza te ajută să pătrunzi în universul minții tale și să schimbi, să modifici, să alterezi sau adaugi ori să elimini acele crezuri sau idei limitatoare sau generatoare de durere.Se știe că modul în care privim lucrurile este în corelație directă cu felul în care acele lucruri ne afectează. Dacă privim nașterea ca pe cea mai mare durere, atunci de asta vom avea parte”, mai spune Eugen Popa.

Citeşte şi  Un HIPNOTERAPEUT a fost arestat după ce o clientă s-a trezit în timpul TRANSEI. Vezi la ce o OBLIGA bărbatul

De ce să ne fie greu când poate să ne fie ușor?

Dacă în schimb ne antrenăm mintea și o folosim pentru a ne relaxa, a ne calma și a ne bucura de acest moment extraordinar al vieții, atunci automat și percepția noastră asupra acestui moment se schimbă și drept urmare și trăirile fizice și psiho-emoționale.

„Oricine poate să învețe acest lucru. Există astăzi în România experți care oferă programe și servicii pentru a ajuta părinții, (tații au și ei un rol important) să aibă o naștere ușoară și frumoasă. De ce să ne fie mai greu când poate să ne fie mai ușor? De ce să ne chinuim când putem să chiuim de bucurie? Cunoașterea există, expertiza există, posibilitatea există. Ce mai aștepți?”, conchide specialistul.

Dacă ai rămas însărcinată este important să ştii ce teste sunt necesare pentru o sarcină fără probleme.