Iată cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

Fără a înlocui tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice, plantele și terapiile alternative pot fi de ajutor celor diagnosticați cu diabet zaharat.

RomaniaTV.net
18 nov. 2015, 12:01
Iată cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge

CEAPA are excelente calități hipoglicemiante. Poți consuma 2 linguri de suc de ceapă diluat într-un pahar cu apă, la o oră după masă.

FRUNZELE DE DUD NEGRU ajută la scăderea glicemiei și inhibă enzimele din metabolismul glucidic. „Se consumă sub formă de pulbere, macerat sau infuzie. Tratamentul se face minimum 3 luni, mergând până la 6 luni sau chiar un an, până când se vor obține rezultate mulțumitoare”, recomandă medicul Daniela Bușneag.

Citeşte şi  O dietă plină de zahăr ne face să arătăm mai în vârstă

SCHINDUFUL. Semințele de schinduf contribuie la menținerea în limite normale a glicemiei. În plus, scade colesterolul „răuˮ, problemă frecventă în rândul celor cu diabet de tip 2. Se fac cure îndelungi cu macerat din semințe. Se pun de seara până dimineața 2-3 lingurițe de pulbere din seminte de schinduf la o cană cu apă. Dimineața se filtrează și apoi se bea pe parcursul zilei.

BRUSTURELE este un alt remediu recomandat în diabet. Se recomandă decoctul preparat din 2 linguri de rădăcină de brusture mărunțită la 500 ml de apă clocotită. Se fierbe 5 minute și se lasă la răcit un sfert de oră. Se consumă 3 căni pe zi, într-o cură de 3 luni.

Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro