Iată cum să-ţi îndrepţi părul fără placă

Îndreptarea părului ondulat implică adesea utilizarea de produse chimice, uscător de păr și placă de îndreptat părul  la cele mai înalte temperaturi. Dar femeile își îndreaptă părul de zeci de ani, cu mult înainte de apariția pe piață a plăcilor ceramice, cu turmalină sau cu ioni.

RomaniaTV.net
28 oct. 2016, 10:59
Iată cum să-ţi îndrepţi părul fără placă

Tehnicile de îndreptare a părului fără ustensilele moderne ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea, mai ales pentru acelea care au părul foarte creț. Aceste sfaturi funcționează în cazul persoanelor cu păr ondulat mediu, pslab sau cu firul fin.

1. Spală-te cu șampon și balsam pentru păr drept

Este foarte important să te speli pe cap cu șampon și cu balsam pentru părul drept, spune celebrul stilist Laura Polko. După spălare, încearcă să menții părul cât mai umed, apoi aplică o cremă de netezire – sau folosește un ser de netezire ori ulei, în funcție de tipul de păr.

2. Folosește un tricou de bumbac pentru uscare

Deși poate dura ore până când părul se usucă complet, cel mai bine este să sari peste etapa cu uscătorul de păr. Folosește un tricou de bumbac sau un spray pentru uscare rapidă, care nu dăunează firului de păr.

Citeşte şi  Trucuri de noapte care te ajută să ai un păr superb când te trezeşti

3. Descurcă părul până când se usucă

Pentru părul lung sau mediu, periază-l și trage-l ușor în jos cu mâinile la fiecare câteva minute, până când se usucă.

4. Folosește un pieptăn cu dinți rari

Aplică un spray de îndreptare, insistând pe vârfuri, și descurcă părul cu un pieptăn cu dinți rari.

5. Usucă cu aer rece

Usucă pleata cu feonul cu aer rece, dacă ești grăbită. Mergi cu uscătorul de sus în jos (de la rădăcină spre vârfuri) pentru ca părul să fie mai puțin electrizat și mai mătăsos. Dacă usuci părul invers, riscă să se încurce. În acest caz, descurci părul trecând cu degetele prin el. Odată ce este complet uscat, folosește un produs natural, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, pentru a relaxa cuticulele părului și a preveni încrețirea.

Descoperă 4 tendințe de culori de păr care se poartă acum