Iată semnele care îţi indică că ai puţin acid gastric

Prea mult acid gastric duce la apariția arsurilor și a altor probleme grave, dar nu este sănătos nici când nivelul de acid gastric este prea mic. Vezi cum îți dai seama că ai prea puțin acid în stomac și ce înseamnă asta.

RomaniaTV.net
17 nov. 2015, 11:23
Iată semnele care îţi indică că ai puţin acid gastric

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, arsuri, gaze sau greață după masă, ai probleme cu acidul gastric, potrivit collective-evolution.com. În cazul în care schimbările din alimentație nu te ajută să scapi de disconfort, probabil nivelul acestei secreții este prea mic.
Ce se întâmplă când ai prea puțin acid

Nivelul optim de acid gastric este necesar pentru absorbția adecvată a nutrienților și proteinelor și pentru un stistem imunitar puternic. Acesta acționează ca o barieră a stomacului care ucide bacteriile nesănătoase și agenții patogeni care intră în organism. În plus, acidul gastric previne migrația bacteriilor din intestine în stomac.

Citeşte şi  Cum să scapi în mod natural de balonare

Fără o cantitate potrivită de acid gastric, apărarea organismului este compromisă. În plus, poți ajunge să suferi de anemie sau malnutriție chiar dacă mănânci sănătos.
Simptome care anunță un nivel scăzut al acidului gastric

Când ai prea puțin acid gastric, ajungi să te simți rău când mănânci carne, deoarece organismul tău nu o poate digera bine. După o astfel de masă, riști să ai grețuri și să te simți epuizată.

Citeşte mai mult pe unica.ro