Icre de fasole. Reţeta ieftină de post pe care trebuie să o încerci

Dacă nu mai ştiţi ce să gătiţi de post, vă recomandăm icrele de fasole. Sunt foarte gustoase şi se prepară foarte uşor. Trebuie să le încerci neapărat în următoarea perioadă.

25 nov. 2021, 10:14
Icre de fasole. Reţeta ieftină de post pe care trebuie să o încerci
Icre de fasol. Sursa foto: caietul de reţete

Icre de fasole, reţeta ieftină de post pe care trebuie să o încerci. Această reţetă se face foarte uşor şi este extrem de gustoată. Toţi te vor lăuda după ce o vor gusta.

Icre de fasole, reţeta de post pe care trebuie să o încerci. Ingrediente

Pentru prepararea icrelor de fasole aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

Două conserve de fasole

100 de mililitri de ulei

trei-patru linguri de zeamă de lămâie

o ceapă roşie

sare după gust

Citeşte şi Mirela Vaida a dezvăluit secretul celei mai bune ciorbe de fasole cu afumătură: „Eu gătesc la oală, româneşte”

Icre de fasole. Mod de preparare

În primul rând trebuie să scoatem fasolea din conservă şi să o lăsăm să se scurgă într-o sită. Dacă alegeţi fasole normală, trebuie să o fierbeţi, după care, la fel, să o lăsaţi să se scurgă.

Următorul pas este să punem fasolea într-un blender şi să o mixăm până când obţinem o pastă. Adăugăm sare după gust şi cele tre-patru linguri de zeamă de lămâie. Treptat, adăugăm uleiul puţin câte puţin şi frecăm fasolea exact cum facem în cazul increlor de peşte sau al maionezei până când devine cremoasă, potrivit caietulderetete.ro. 

Ceapa roşie se toacă mărunt şi se adaugă peste fasole. Amestecăm bine, după care punem fasolea într-un bol. Deasupra, putem presăra ceapă verde tocată mărunt pentru decor.

Vă asigurăm că cei dragi vor fi încântaţi de această reţetă.

Cum să fierbi rapid fasolea

Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să fierbeţi mai repede fasolea decât de obicei.

În primul rând, alege boabele de fasole uscată, aruncă pietricelele şi boabele stricate şi spală fasolea de 3 – 4 ori cu apă rece

Este foarte important să lăsaţi fasolea într-un vas cu apă pentru patru ore la umflat, înainte de a începe să o fierbeţi. După scurgerea celor patru ore, aruncă apa în care a stat fasolea şi mai spală boabele de două ori.

O oală sub presiune este foarte utilă pentru a găti fasolea uscată mai repede. Vei distruge toxina care provoacă dureri de stomac și gaze dacă adaugi fasolea timp de 10 minute în apă clocotită.

În apa în care fierbi fasolea trebuie să adaugi o linguriţă de zahăr, un cartof sau o lingură de inox pe fundul cratiţei, dar nicidecum sare. Lasă fasolea să fiarbă pentru 30 de minute, după care adaugă o lingură de bicarbonat, opreşte pentru 2 minute focul, strecoară boabele şi pune-le din nou la fiert în apă curată.

Mai lasă fasolea să fiarbă 15 minute în apa nouă, după care o poţi folosi pentru orice fel de preparat doreşti.

Citeşte şi Alimentul banal care te ajută să trăieşti 100 de ani. Consumă două linguriţe în fiecare zi şi vei trăi mai mult