Ilie Sârbu: Dacă constituirea comisiei depinde de numirea mea în fruntea ei, sigur că accept

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, joi, pentru Mediafax, că dacă constituirea comisiei de anchetă în "cazul Călăraşi" depinde de numirea sa la şefia acesteia, atunci va accepta funcţia de preşedinte al acestui for.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 14:03
Ilie Sârbu: Dacă constituirea comisiei depinde de numirea mea în fruntea ei, sigur că accept

„Am înţeles că preşedintele Antonescu a spus că este de acord să se constituie comisia, dacă eu voi accepta să fiu preşedinte sau aşa ceva. Dacă constituirea comisiei depinde de nominalizarea mea, sigur că accept”, a declarat Ilie Sârbu, precizând că mai trebuie să voteze şi partidul său ca el să preia şefia comisiei parlamentare de anchetă.

Sârbu a mai arătat că nu înţelege poziţia PNL, care nu a luat o hotărâre, încă, privind înfiinţarea comisiei de anchetă.

„Nu cred că liberalii îşi permit luxul acesta, ca, după ce ani de zile în care l-am tocat pe Băsescu, am spus că face, când avem şansa să verificăm un caz, o speţă, încercăm să găsim tot felul de motivaţii, că nu se justifică”, a comentat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că liberalii nu au nimic de câştigat cu această poziţie.

Ilie Sârbu a ţinut să precizeze că USL va merge mai departe, pentru că este mult mai mult decât declaraţiile unora sau a altora.

Desprea constituirea comisiei, Sârbu a arătat că este pregătit deja draftul, cu notele de fundamentare, hotărârea privind înfiinţarea comisiei şi mai trebuie convocat un Birou Permanent reunit şi, apoi, un plen reunit, pentru votarea înfiinţării comisiei.

Ilie Sârbu a precizat că activitatea comisiei de buget-finanţe pe tema CEC va merge înainte, noua comisie care s-ar constitui urmând să analizeze şi documentele de la Ministerul Agriculturii, Academia de Ştiinţe Agricole, „cum a plecat terenul către familia Băsescu”, cum au fost împroprietăriţi cei care au vândut acest teren, cum s-a dat subvenţie. El a precizat că se va verifica cum s-a ajuns la comasarea acestor hectare, pentru că, din propria experienţă, este foarte greu să o faci, dacă un ţăran nu doreşte să îşi vândă partea de teren.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declarase, joi, în conferinţa de presă susţinută la sediul partidului, că nimeni din PNL nu va împiedica vreo comisie de anchetă şi că „sigur” că liberalii vor fi de acord, menţionând însă că decizia nu va fi luată azi şi că de pe acum propune ca aceasta să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu.

Numirea senatorului PSD Ilie Sârbu la conducerea comisiei de anchetă în cazul Călăraşi este „o glumă”, consideră premierul Victor Ponta, acesta adăugând că nu toate glumele liderului PNL, Crin Antonescu, sunt bune.

În replică, Antonescu a spus că nu vede de ce ar fi o glumă propunerea lui Ilie Sârbu la şefia unei viitoare comisii parlamentare de anchetă „în cazul Călăraşi”, afirmând că e o propunere „frăţească” a PNL după ce a constatat dedicarea acestuia din ultimele zile.