Ilie Sârbu întrevede sfârşitul USL: Urmează despărţirea, întrucât nu există soluţie de compromis

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat marţi seara că "urmează despărţirea în USL, întrucât nu există o soluţie de compromis".

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 20:33
Ilie Sârbu întrevede sfârşitul USL: Urmează despărţirea, întrucât nu există soluţie de compromis

„Urmează despărţirea în USL. Nu există soluţie de compromis. Dacă nu înţelegem deloc, nu se poate continua aşa. E un lucru simplu. Am discutat şi cu domnul Crin Antonescu şi cu ceilalţi colegi din PNL, care nu sunt fericiţi că se întâmpla lucrurile astea. Nu sunt fericiţi că ei ar trebui să găsească… (…) Ori compromis şi să mergem mai departe aşa, ori tranşăm lucrurile bărbăteşte şi fiecare merge pe drumul lui. Nu există decât două variante pornind de la ideea pe care cu toţii am agreat-o că nu ne facem bine. Şi sigur opoziţia se bucură, dl. Băsescu se bucură, dar le dăm ocazii să se bucure”, a declarat Ilie Sârbu la un post de televiziune. 

Ilie Sârbu a dorit să precizeze că liberalii sunt cei care fac de fiecare dată declaraţii critice la adresa PSD.

„De când au început declaraţiile belicoase între noi, întotdeauna noi (n.r. PSD) am fost întotdeauna cei care am răspuns, câteodată mai direct, câteodată mai diplomatic. (…) Dar tot timpul am răspuns, nu am venit noi să facem o declaraţie”, a spus Ilie Sârbu, la postul B1 tv.

Vicepreşedintele PSD a dat drept exemplu declaraţiile recente ale ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, şi ale liderului PNL, Crin Antonescu, referitoare între altele la descentralizare – regionalizare.

„Vine dl. Radu Stroe şi dă un comunicat oficial, vine dl. Crin Antonescu şi spune că ‘nu poate fi vorba’ şi, sigur, Liviu Dragnea, ce să spună? ‘Da, sunt de acord cu ce a spus dl. Crin Antonescu şi o să executăm’?”, a argumentat Sârbu.

Citeşte şi: DESCENTRALIZARE. Funcţionarii vor ocupa posturi de poliţisti. Vezi cine ne va controla maşinile în trafic

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, că proiectul privind descentralizarea propus de vicepremierul Liviu Dragnea ar afecta principiile privind securitate naţională pe care este fundamentat sistemul de ordine publică.

Citeşte şi: DESCENTRALIZARE. Ce se modifică în domeniul educaţiei. Ce trebuie să ştie profesorii şi părinţii

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari pentru a vedea propunerile incluse, el arătând că ulterior va avea o întrevedere cu edilii pentru a da o formă finală actului normativ şi că susţine fără rezerve prevederile acestuia.

Citeşte şi: România se descentralizează. Ce atribuţii noi vor avea primăriile şi consiliile judeţene

„Nu a fost o circulară pe care am trimis-o eu în teritoriu. Sunt câteva luni de când împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, primari de comune, oraşe municipii şi preşedinţi de CJ lucrăm împreună la un pachet de legi, printre care şi Legea descentralizării”, a spus Dragnea.

Citeşte şi: DESCENTRALIZARE. Cine ia porturile. Unde ajung plajele şi cine ia banii obţinuţi din închirierea lor