Iliescu: Am avut faliţii noştri. Unul e Geoană. Năstase, băiat naiv

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a lansat noi acuzaţii la adresa lui Mircea Geoană, vorbind despre "netrebniciile" pe care acesta l-a comis cât a fost în partid. Iliescu a reluat şi criticile faţă de modul cum Adrian Năstase a promovat oamenii pe vremea când era liderul PSD.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 08:55
Iliescu: Am avut faliţii noştri. Unul e Geoană. Năstase, băiat naiv

„Din păcate, am pierdut după o guvernare foarte bună alegerile din 2004. De ce le-am pierdut şi despre asta vorbesc. Că am avut şi – cum să spun – faliţii noştri. Unul e Geoană… Năstase, băiat naiv şi om care a tot propulsat diverşi indivizi… Până şi pe Guşă l-a adus şi l-a făcut secretar general de partid, ceea ce a jignit activul nostru de partid. Chemat de aiurea, un fiştecine care habar nu avea, nu avea calitatea de membru de partid şi devine secretar general al partidului”, a declarat Iliescu, joi seara, citat de Agerpres.

Seniorul PSD a arătat că astfel de decizii  au influenţat „prost”, iar de atunci a început declinul vieţii de partid şi al spiritului militant al „oamenilor noştri”.

Iliescu s-a definit drept un tip tolerant, spunând că l-a iertat pe Mircea Geoană că a comis „o netrebnicie în 1996”, când PSD pierdut alegerile, respectiv când i-a mulţumit noului preşedinte ales atunci, Emil Constantinescu, că „a scăpat ţara de un cancer – de Iliescu şi de fostul FSN”.

El a afirmat că acest om, căruia i s-a acordat încredere, a comis o a doua „netrebnicie” în plină desfăşurare a campaniei electorale.

„După primul tur, Năstase conducea cu un procent confortabil, înainte de turul doi iese el (Geoană n.r.) în public să spună că noi nu avem nevoie de voturile PRM-ului (…). Şi toţi PRM-iştii, votanţii lor, l-au votat pe Băsescu şi aşa Băsescu a devenit preşedinte al României, printre altele, sigur nu e singurul factor, că au fost şi alţi factori, dar ăsta a fost într-un fel important, unul din factorii decisivi. Am cam pierdut pe mâna noastră două momente de confruntare electorală şi în 2004 şi în 2008 şi 2009 mai ales tot prin aceeaşi contribuţie a aceluiaşi individ”, a precizat Iliescu.