Iliescu, despre Ponta: Era mai NĂRĂVAŞ. Apreciez modul în care a evoluat

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază felul în care Victor Ponta şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 20:09
Iliescu, despre Ponta: Era mai NĂRĂVAŞ. Apreciez modul în care a evoluat

„Am apreciat toată evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta”, a spus Iliescu, la postul B1 TV.

Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit „cârlan” pe Ponta. „Da, pentru că era într-adevăr tânărul puţin mai nărăvaş chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat şi în munca de partid şi când a preluat misiunea de preşedinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la această evoluţie a lui. De asemenea, felul în care şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală”, a răspuns Iliescu.

Referitor la faptul că înainte de moţiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăţilor acestei perioade, aceasta este totuşi „cea mai bună soluţie”.

„În primul rând că, în urma moţiunii de cenzură, s-a impus acest lucru şi a nu-ţi asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutăţile, dificultăţile pe care le comportă această perioadă, totuşi este cea mai bună soluţie”, a spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. „Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-şi exprime dorinţa să revină”, a spus preşedintele de onoare al PSD.