Iliescu: Geoană are stofă de trădător, nu merită concesie. Ponta, un tânăr mai pripit

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru gandul.info , că Mircea Geoană are stofă de trădător şi nu merită nicio concesie, menţionând însă că nu este adeptul excluderilor din partid. Iliescu nu l-a uitat nici pe Victor Ponta, comentând ironic: "Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi".

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 19:00
Iliescu: Geoană are stofă de trădător, nu merită concesie. Ponta, un tânăr mai pripit

Ori ne asumăm riscul pierderii şefiei Senatului, mergând în plen – ceea ce arată ca o sinucidere colectivă -, ori ne liniştim, lăsăm lucrurile cum sunt şi analizăm, la sânge, comportamentul lui Mircea Geoană„, a declarat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a mai spus că în BPN de luni PSD va fi analizată situaţia creată la Senat, dar că în opinia sa demersul înlocuirii lui Geoană în condiţia dată ar trebui stopat.

Preşedintele de onoare al PSD mai precizează că, „deşi Geoană are un comportament iresponsabil” şi că prin scrisoarea deschisă „nu a făcut decât să pună caz pe foc” nu se declară de acord cu excluderea sa din partid. „Trebuie analizat şi sancţionat, dar eu nu sunt pentru excluderi din partid. Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi. Nu cred că e o soluţie„.

Iliescu a mia spus că „Geoană, care face pe salvatorul partidului şi al naţiei – şi care, fie vorba între noi, are stofă de trădător, gândindu-ne cum s-a comportat el şi faţă de partid şi faţă de mine, care l-am susţinut şi în diplomaţie şi în politică – nu merită nicio concesie„.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. la şedinţă va fi invitat şi Mircea Geoană.