Iliescu: Nu ştiu dacă e vorba de dialog între Dmitri Rogozin şi Traian Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că, în opinia sa, schimbul de replici dintre preşedintele Traian Băsescu şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin reprezintă mai degrabă 'expresii publice nepotrivite', potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 18:55
Iliescu: Nu ştiu dacă e vorba de dialog între Dmitri Rogozin şi Traian Băsescu

‘Nu ştiu dacă e vorba de dialog. Ăsta nu e dialog, sunt expresii publice şi ale unuia şi ale altuia, fiecare cam nepotrivite pentru statutul fiecăruia în parte. (…) Comportamentul demnitarilor poate afecta imaginea pe care o proiectează asupra statului respectiv, asupra măsurilor politice’, a spus Iliescu, luni seară, la lansarea cărţii ‘Despăgubirea. Povestea unui supravieţuitor’ a lui Peter Herzog.

De asemenea, Ion Iliescu consideră că afirmaţiile vicepremierului rus pe platformele de socializare cu privire la România au reprezentant ‘o obrăznicie din partea lui şi răspunsul a fost cam pe măsură, am fost în consonanţă’.

Fostul preşedinte al României consideră că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a greşit când nu şi-a anunţat intenţia de a survola teritoriul românesc fiindcă ‘nu este un turist oarecare’.

‘Şi vicepremierul rus a avut ieşirile sale nepotrivite. Chiar survolarea teritoriului ţării presupunea o înţelegere, să anunţe. Când un demnitar de stat trece cu avionul deasupra teritoriului unei ţări se anunţă. Nu este o chestie comună, nu este un turist oarecare, care merge cu un avion de linie. Este vorba de o personalitate politică importantă. Aşa ceva intră în practica raporturilor normale dintre state, dar asta arată anormalitatea situaţiei în care ne aflăm. (…) Rogozin trebuia… în fond el este vinovat că trece peste un stat independent. O face aşa, de capul lui? Într-o situaţie complicată, când se întâmplă ce se întâmplă, când Rusia este implicată în situaţia anormală care s-a creat cu Ucraina?’, a mai spus Iliescu.