Imagine virală surprinsă în Brașov. Un BMW acoperit de zăpadă și fără un far, la un pas să dea peste o femeie – FOTO

O fotografie postată de un polițist din Brașov a creat o adevărată vâlvă pe rețelele de socializare. Daniel Zontea a primit imaginea de la mai mulți internauți care îl întreabă ce pedeapsă merită șoferul.

10 dec. 2021, 16:47
Imagine virală surprinsă în Brașov. Un BMW acoperit de zăpadă și fără un far, la un pas să dea peste o femeie – FOTO

Imagine virală surprinsă în Brașov. Șoferul unui BMW a fost imortalizat pe o trecere de pietoni, în timp ce a fost la un pas să dea peste o femeie care voia să traverseze.

Imagine virală surprinsă în Brașov. Un BMW acoperit de zăpadă și fără un far, la un pas să dea peste o femeie – FOTO

Acest lucru s-ar fi putut întâmpla și din cauza stratului de zăpadă care era așternut pe parbriz. Cu doar un mic lacaș făcut în dreptul șoferului, dar și cu un far lipsă șoferul nu pare deranjat și își vede liniștit de drum.

„Nici nu a semnalizat când a depăşit pietonul”, a comentat ironic un internaut, în timp ce alţii au criticat în termeni duri atitudinea şoferului.

Poliţistul din Braşov a fost şi el ironic la adresa şoferului, spunând ce pedeapsă ar fi mai potrivită pentru acesta.

„De dimineață primesc întruna mesaje cu această imagine și sunt întrebat ce riscă șoferul. Știu care-i amenda, dar cred că o modificare a codului rutier, în care să îi fie pusă interdicția de a circula iarna, ar fi cea mai nimerită sancțiune. Și-oricum, BMW-ul dă mai bine vara pe faleză”, a scris Daniel Zontea.

În zona montană a judeţului Bihor, la altitudini mai joase de 1.300 de metri, în zonele Vârtop, Padiş, Stâna de Vale stratul de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri, în timp ce la peste 1.300 de metri altitudine s-a depus un strat de zăpadă de 40-50 de centimetri, anunţă Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Astfel, în zonele unde vântul a viscolit zăpada, în special la limitele dintre pădure şi golul alpin, precum şi pe jgheaburi, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge până la 70-80 de centimetri pe alocuri formând şi cornişe.

Salvatorii montani recomandă turiştilor să ţină cont de atenţionările de vreme rea şi să nu se hazardeze pe traseele montane care urmăresc crestele montane, pentru că, din cauza vizibilităţii scăzute orientarea poate fi dificilă, iar marcajele turistice pot fi acoperite de zăpadă.

Persoanele care urcă pe munte trebuie să fie echipaţi corespunzător pentru temperaturi scăzute pentru a preveni hipotermia sau degerăturile, să aibă asupra lor sursă de lumină, respectiv o lanternă frontală, să aibă telefonul mobil încărcat şi să ia în considerare că timpul de percurgere a unui traseu în condiţii de iarnă poate fi dublu faţă de cel afişat pe tablele indicatoare.

Citește și: Prognoza meteo. România, lovită de un val polar, se depune strat de zăpadă. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi Moş Nicolae