IMAGINEA ZILEI. Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, ÎN GENUNCHI. „M-am rugat să fim apăraţi de coronavirus”

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a fost fotografiat în timp ce îngenunchia în fața sediului primăriei. Gestul a fost copiat şi de doi poliţişti locali, aflaţi alături de edil. Imaginea a devenit virală pe internet!  

06 apr. 2020, 11:15

Cei trei, care purtau mască, angajaţii Poliţiei Locale având chiar şi mănuşi, s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva, aduse de la Mitropolia Iași.

Procesiune istorică prin Moldova cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla a fost purtată prin mai multe judeţe

„Procesiune atipică, astăzi, în municipiul Botoșani. Moaștele Sfintei Parascheva, aduse de la Mitropolia Iași pentru prima dată după anul 1947, au străbătut străzile orașului fără a fi însoțite de credincioși, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Racla cu sfintele moaște a poposit pentru puțin timp în fața primăriei municipiului, unde am fost onorat să le întâmpin, ca primar, în numele tuturor botoșănenilor. În prezența mitropolitului Moldovei, ÎPS Teofan, am îngenuncheat în semn de venerație în fața platformei pe care se afla racla cu moaștele Sfintei Parascheva. M-am rugat pentru sănătatea botoșănenilor, pentru ca toți locuitorii orașului nostru să fie apărați de temutul coronavirus, care a înfricoșat întreaga omenire”, a spus primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, purtate în procesiune pe străzile din Botoşani, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva în Botoşani a fost catalogată drept un eveniment istoric de foarte mulţi localnici. Potrivit celor precizate de preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, procesiunea a fost aprobată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.