Procesiune istorică prin Moldova cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla a fost purtată prin mai multe judeţe

Racla a fost purtată prin mai multe judeţe pentru a treia oară în peste 370 de ani. Primarul din Botoșani, dar și alte autorități au îngenunchiat în fața raclei.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 06:51

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost purtată prin Iași, Roman, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Pașcani, Botoșani și Hârlău pentru a le reda speranța oamenilor că totul va fi bine. În dreptul lăcașurilor de cult, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot, iar preoții au ieșit cu Sfânta Evanghelie.

În fața primăriei din Botoșani primarul și reprezentanții forțelor de ordine publică au îngenunchiat când a trecut prin fața lor Racla Sfintei Parascheva.

Este a treia oară în peste 370 de ani când Sfânta este scoasă din Iași. În timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a fi protejată, racla cu sfintele moaște a fost ascunsă în sudul țării.

Citeşte şi: Moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, purtate în procesiune pe străzile din Botoşani, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

„În aceasta zi frumoasa de Duminica, am marcat la noi in Neamt, un moment istoric, de mare inaltare spirituala si duhovniceasca.

Inatpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a fost intr-o preocesiune cu racla Cuvioasei Parascheva, in judetul Neamt, prin Municipiile Roman, Piatra Neamt, orasul Targu Neamt si Manastirile Sf Vasile cel Mare de la Bodesti, Văratec si Agapia. Am avut placerea de a participa pe intregul traseu si de a primi, impreuna cu dl Deputat Mugur Cozmanciuc si cu dl. Mihai Archip, binecuvantarea Inaltpreasfintitului Teofan.

Citeşte şi: Procesiune religioasă pe străzile din Suceava. Credincioşii au urmărit convoiul cu racla Sf. Ioan cel Nou de la ferestre

O zi binecuvantata si de frumoasa intalnire de la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, cu Preasfintitul Ioachim Bacauanul, care ne-a intampinat cu dragoste si bucurie. Ma bucur ca in aceste momente de mare incercare pentru intreaga omenire, cat si pentru Romania, credinta ne tine uniti si ne da speranta ca vom traversa cu bine perioada urmatoare. Mare bucurie pentru noi nemtenii, pentru credinciosi ca Inaltpreasfintitul Teofan s-a gandit sa faca aceasta procesiune in judetul nostru cu racla Sfintei Parascheva”, a scris prefectul pe Facebook.