Imagini înfiorătoare desprinse parcă din Primul Război Mondial. Așa arată cimitirul rachetelor rusești din Harkov

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat duminică o fotografie în care sunt surprinși doi polițiști care se uită la o cantitate uriașă de rachete rusești care au fost lansate în regiunea Harkov încă de la începutul războiului. Imaginea pare desprinsă din Primul Război Mondial.

05 dec. 2022, 16:38
Imagini înfiorătoare desprinse parcă din Primul Război Mondial. Așa arată cimitirul rachetelor rusești din Harkov

Imagini înfiorătoare desprinse parcă din Primul Război Mondial. Ministerul Apărării din Ucraina a publicat duminică o fotografie în care sunt surprinși doi polițiști care se uită la un munte uriaș de rachete rusești care au fost lansate în regiunea Harkov încă de la începutul războiului.

Citește și BREAKING! Rachetă rusească căzută în nordul Republicii Moldova! Imagini de la faţa locului

Imagini desprinse parcă din Primul Război Mondial

„Un depozit de rachete rusești care au distrus acest oraș în ultimele 9 luni. Nici măcar nu ne-am putut imagina așa ceva” a scris Ministerul ucrainean al Apărării în dreptul imaginii postate  pe contul său de Twitter.

Potrivit ministerului britanic al Apărării,  Rusia a bombardat constant frontul nord-estic din Harkov pentru a bloca forțele ucrainene și a le împiedica să fie folosite pentru contraatacuri în alte regiuni, transmie Reuters.

Încă de la începutul războiului, orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina,  care se afla la aproximativ 15 km de liniile de front rusești, a fost ținta unor atacuri teribile deoarece se afla în raza de acțiune a majorității artileriei rusești.

Așa arată cimitirul rachetelor rusești din Harkov

 

Jurnalistul ucrainean Denis Kazanski

a făcut o paralelă între fotografia din Harkov și imagininile surprinse în Franța și Belgia în anul 1916 în timpul Primului Război Mondial.

În luna septembrie, trupele ucrainene au lansat o contraofensivă puternică, care a depășit toate așteptările experților și a provocat un colaps catastrofal în interiorul trupelor rusești din regiunea Harkov.

Potrivit Institutul pentru Studiul Războiului, contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov a pus în dificultate forțele rusești și a provocat prăbușirea axei rusești din nordul Donbasului.

Astfel, armata rusă din regiune nu a făcut o retragere controlată și s-a grăbit să fugă din sud-estul regiunii Harkov pentru a scăpa de încercuirea din jurul orașului Izium.

Vă reamintim că la începutul lunii septembrie, forțele ucrainene au pătruns în liniile rusești la o adâncime de până la 70 de kilometri în unele locuri și au recucerit peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu în cinci zile, mai mult teritoriu decât au capturat forțele rusești în toate operațiunile lor de după aprilie.

Citește și Rusia a pierdut 60 de avioane de luptă, dar trimite sute de rachete zilnic în Ucraina