Imagini ŞOCANTE cu avionul prăbuşit în Iran. Pasagerii au supravieţuit atacului cu rachetă, dar au murit la impactul cu solul VIDEO

Un expert în aviație a declarat, pentru CNN, că majoritatea pasagerilor avionului ucrainean doborât miercuri, din greșeală, deasupra Teheranului, de o rachetă antiaeriană iraniană, au supraviețuit, cel mai probabil, exploziei și că au fost în viață până în momentul în care aeronava s-a lovit de sol.

RomaniaTV.net
11 ian. 2020, 14:25
Imagini ŞOCANTE cu avionul prăbuşit în Iran. Pasagerii au supravieţuit atacului cu rachetă, dar au murit la impactul cu solul VIDEO

Autorităţile de la Teheran au recunoscut, sâmbătă dimineaţă, că au doborât „din greşeală” avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat forţelor armate să remedieze „neglijenţele” după ce Teheranul a recunoscut că a doborât din greşeală avionul ucrainean. La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă, că Ucraina aşteaptă o investigaţie completă, compensaţii şi asumarea totală a răspunderii în cazul avionului de pasageri doborât de Iran.

 

„Sunt imagini greu de privit”, a declarat expertul în aviație David Soucie. „Explozia pe care o vedem în aer nu este a avionului propriu-zis, ci provine de la racheta care explodează în apropierea aeronavei și împrăștie schije în zonele critice ale acesteia, precum rezervoarele de combustibil și motorul”.

Expertul a precizat că rămășițele avionului doborât nu s-au împrăștiat pe o suprafață mare, ceea ce indică faptul că acesta nu s-a dezintegrat în aer și că era relativ „întreg” atunci când s-a lovit de sol.

„În mod tragic, trebuie să recunoaștem că la bord erau oameni încă în viață când avionul s-a prăbușit”, a declarat Soucie. „Schijele rezultate în urma exploziei rachetei antiaeriene ar fi putut penetra fuselajul și ucide câțiva pasageri, dar erau prea puține pentru a-i omorî pe toți. E greu să ne imaginăm prin ce au trecut pasagerii, după explozia rachetei”.

Publicația New York Times a subliniat că „cei de la bordul aeronavei au trecut prin momente oribile în ultimele lor clipe de viață”: mai întâi, explozia rachetei, care a împrășiat schije și resturi de fuselaj în interior, apoi încercarea, fără succes, a întoarcerii avionului spre aeroport, urmată de prăbușire.