Imaginile care fac înconjurul internetului. O tânără călătoreşte în maşină cu o ursoaică pe locul pasagerului din dreapta – FOTO

O rusoaică de doar 24 de ani a fost surprinsă în mai multe fotografii în timp ce călătoreşte în maşină cu un urs care stă alături de ea, pe locul pasagerului din dreapta.

04 sept. 2021, 15:40

O tânără călătoreşte în maşină cu o ursoaică. Veronika Dichka, din Novosibirsk (Rusia), are 24 de ani şi s-a încumetat să ia alături de ea ca partener de călătorie o ursoaicî. Tânăra spune că ea şi ursoaica, pe care a numit-o Toptyzhka, au mai mers împreună cu maşina şi că nu a folosit niciodată o cuşcă pentru animal.

O tânără călătoreşte în maşină cu o ursoaică pe locul pasagerului din dreapta

Pe de altă parte, tânără din Rusia afirmă că are o puşcă la ea de fiecare dată. Veronika povesteşte că în timp ce călătoreşte cu maşina, ursoaica este calmă şi că uneori îi place să se joace trăgând de centura de siguranţă.

De altfel, a fost un recensământ fără precedent al urşilor, lansat de România. ONG-urilor se tem că animalele ar putea deveni o ţintă uşoară, în timp ce controversele legate de prezenţa invazivă a urşilor sunt în toi, informează vineri France Presse.

Recensământ fără precedent al urşilor. În lunile următoare, ”400 de experţi şi voluntari vor merge pe teren pentru a preleva mostre” de fecale şi păr pentru analize ADN, a declarat pentru AFP ministrul mediului, Barna Tanczos.

Scopul acestui proiect „de o amploare fără precedent„, finanţat de Bruxelles cu 11 milioane de euro, este de a „evalua mărimea populaţiei de urşi”.

Potrivit estimărilor din anii 1990, pădurile seculare ale ţării adăpostesc aproximativ 6.000 de urşi bruni, cel mai mare număr din Europa (cu excepţia Rusiei).

Dar autorităţile consideră că acest număr este subestimat, având în vedere afluxul exemplarelor care caută hrană în satele din Transilvania.

Furia este în creştere din cauza numărului tot mai mare de atacuri, care au fost în jur de 100 în ultimii trei ani.

La sfârşitul lunii iulie, un cioban a fost grav rănit, în timp ce un al doilea cioban, care reuşise să scape, a fost găsit mort la 300 de metri distanţă, cu urme de muşcături şi gheare. Până în prezent, au fost înregistrate doar urmele lăsate de urşi în zăpadă sau noroi.

Colectarea excrementelor şi a părului va permite crearea unei baze de date, în care fiecare probă va fi stocată cu un cod de bare, potrivit ministrului.

Robin Rigg, preşedintele Slovak Wildlife Society, cunoaşte această procedură, pe care a folosit-o pentru a număra lupii.

Citeşte şi: Imagini dramatice! Urs ucis și tranșat de doi braconieri în Dâmbovița. Când au fost prinși, au scos cuțitul la vânători