Imaginile GROAZEI din timpul incendiului de la Matei Balș! Cum a început tragedia în care au pierit cinci vieți

Au apărut primele imagini din timpul incendiului cumplit de la Institutul Matei Balș din Capitală. Victimele sunt din București cu vârste intre 50-70 de ani, 3 bărbați şi două femei, potrivit ultimelor informaţii.

29 ian. 2021, 15:16

Imaginile groazei, publicate de Europa Liberă au fost surprinse în timpul incendiului de la Matei Balș, unde, din nefericire, destinele a cinci pacienți au fost distruse pentru totdeauna.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat că bilanțul deceselor de la Institutul Matei Balș este de cinci.

Cea de-a cincea victimă care a murit la Balș a fost găsită carbonizată în baie după câteva ore după ce au găsit celelalte corpuri, iar pavilionul în care s-a întâmplat tragedia nu avea autorizație ISU de funcționare.

Până în momentul de față se crede că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit, însă verificările sunt în curs și urmează să aflăm exact ce s-a întâmplat.

Mărturii cutremurătoare! Pacientul de la Balș care a sărit pe geam pentru a-și salva viața: „Am țipat la pompieri că se mișcau încet”

Un pacient internat în spital a sunat la 112 pentru a anunța incendiul. Apoi, s-a aruncat pe geam pentru a-și salva viața.

”Au făcut explozie niște tuburi de oxigen… Dacă îl atingi cu grăsime face explozie. Ăla trebuie pus în cameră separată. Eu eram în salonul 66, la parter, dar noroc că nu am fost așa aproape. Eu am dat telefon la pompieri și am sărit pe balcon pentru că era fum acolo ca la balamuc. Era fum cât cuprinde, cât 10 locomotive cu abur!

Și pompierii s-au mișcat încet, am și țipat la ei, bagă furtunul! Se uitau la furtunul ăla. Bagă măi, vino cu un stingător, ce stai să te uiți?

Eu am sărit pe geam, pe balcon! Acum sunt bine, mulțumesc!”, a declarat pacientul.

Medicul – erou de la Matei Balș și-a riscat viața. „L-am văzut cu blugii arşi, arsuri pe picioare”

Deputatul PSD Laura Vicol a declarat la România TV că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva de la incendiu pe pacienţii de la Matei Balş. Politicianul a vorbit în mod special de medicul Cătălin Apostolescu.

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol, la România TV. „Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat”, a adăugat aceasta.

Cătălin Apostolescu este medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş.

„Nu vreau să se arunce o anatemă asupra medicilor în acest moment şi asupra întregului personal medical pentru că, până la urmă, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferenţa între viaţă şi moarte”, a mai spus Laura Vicol.