Imaginile virale ale zilei, şoferii din Spania fără cauciucuri de iarnă. Sute de maşini au rămas blocate la ieşirea dintr-un pasaj VIDEO

Jumătate din Spania este sub cod roșu de alertă pentru ninsori, iar asta le creează probleme reale şoferilor, mulţi dintre ei fiind luaţi prin surprindere, fără cauciucuri de iarnă, după cum relevă imaginile surprinse pe reţelele de socializare.

11 ian. 2021, 08:57
Imaginile virale ale zilei, şoferii din Spania fără cauciucuri de iarnă. Sute de maşini au rămas blocate la ieşirea dintr-un pasaj VIDEO

Furtuna Filomena a adus în Spania viscol şi ninsori cum nu s-au mai văzut de aproape o jumătate de secol. Pentru prima data în această țară a fost emisă avertizare de cod roșu, la Madrid și în cel putin zece provincii spaniole. De altfel, regiunea capitalei a fost epicentrul haosului. În Madrid, unde circulaţia vehiculelor fără lanţuri la roţi şi cauciucuri de iarnă era imposibilă, transportul public a fost oprit, iar colectarea gunoiului a fost suspendată.

Din cauza viscolului sute de automobilişti au rămas blocaţi azi-noapte în maşini. La Madrid n-a mai nins atât de mult de 40 de ani așa că aeroportul internaţional a fost închis.

Citeşte şi Furtuna de zăpadă Filomena face prăpăd în Spania. Oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi şi străzi blocate

Imaginile de mai jos relevă situaţia din capitala Spaniei, unde zeci de şoferi au fost luaţi prin surprindere de căderile de zăpadă şi, neavând cauciucuri de iarnă, nu au mai putut să iasă din acest pasaj subteran. Sute de de spanioli au rămas blocaţi în maşini, iar în ajutorul lor au intervenit inclusiv militarii din Unitatea specială pentru urgențe a capitalei spaniole. Reţelele de socializare sunt pline de imagini ale unor astfel de incidente:

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce pe Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, locuitorii au ieşit să schieze sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă. „Este uimitor, n-am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Marcos, în vârstă de 30 de ani.

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor.