Îmbulzeală în cafenelele şi pe plajele din Italia în primul weekend de la ridicarea restricţiilor

În Torino, în primul weekend în care barurile au fost redeschise, a fost îmbulzeală pe străzi. Tinerii nu păstrau distanţa şi mulţi dintre ei nici nu purtau mască, scrie la Repubblica. Şi plajele au fost ticsite de oameni, ceea ce a făcut dificilă respectarea măsurii de distanţare. 

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 05:17
Îmbulzeală în cafenelele şi pe plajele din Italia în primul weekend de la ridicarea restricţiilor

În plus, acestea au furat startul, întrucât ar fi trebuit să se deschidă luni, dar au fost deschise mai devreme în mai multe regiuni, potrivit Agerpres, care citează dpa.

În Pisa, barurile au fost pline și ele sâmbătă seara, iar după ora de închidere, tinerii au rămas în piață. La Roma, Napoli, Genova şi alte oraşe, tinerii mergeau spre baruri în grupuri fără să respecte măsurile de distanţare socială sau să poarte măşti, potrivit Agerpres.

După ce au stat acasă atât de mult timp, tinerii au pierdut din vedere limitele care trebuiau respectate„, a spus ministrul de interne Luciana Lamorgese, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O companie din Anglia le solicită englezilor care vor să lucreze în agricultură să vorbească fluent limba română

Plajele din Italia s-au redeschis doar pentru doar pentru plimbări și activități sportive. Abia de pe 6 iunie italienii vor putea staţiona pe plajă şi vor putea sta la soare. Plaja Mondello, din Palermo, şi mai multe plaje din Sicilia au fost înţesate de italieni duminică, ceea ce a făcut dificilă respectarea măsurii de distanţare.