Imigranţi pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare în România. Poliţia Română nu a confirmat informaţia UPDATE

Jurnaliştii Express Tribune scriu că un număr de 15 imigranţi de origine pakistaneză erau în drum spre Germania, atunci când ar fi fost răpiţi pentru răscumpărare în România. De asemenea, imigranţii pakistanezi ar fi torturaţi şi înfometaţi de către răpitorii din România. Poliţia Română nu a confirmat informaţia din cotidianul pakistanez.

16 mai 2017, 06:01
Imigranţi pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare în România. Poliţia Română nu a confirmat informaţia UPDATE

UPDATE: Poliţia Română nu confirmă informaţia din cotidianul pakistanez The Express Tribune, care scria că 15 imigranţi pakistanezi care se îndreptau spre Germania au fost răpiţi de indivizi înarmaţi în România. IGPR susţine că nu există nicio sesizare primită în acest caz.

UPDATE: Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne susţin că informaţia nu este una reală, autorităţile din România neavând în evidenţă un astfel de caz. Oficiali ai Poliţiei Române au declarat pentru MEDIAFAX că nu a fost înregistrată nicio sesizare privind această situaţie.

Printre persoanele răpite s-ar număra Sham Shir Ali, Rehmat Ali, Guhar Alam, Hilla Ahmed, Irfan şi Barkat Ali din regiunea Swat.”Erau în drum spre Uniunea Europeană după ce au plecat din Turcia, atunci când au fost răpiţi de nişte bărbaţi din România”, a declarat sora unui imigrant pakistanez răpit în România, citat de Express Tribune.

De asemenea, răpitorii ar cere 10.000 de euro pentru eliberarea fiecărui cetăţean pakistanez răpit în drum spre Germania.

Saeeda a declarat că fratele său a plecat pentru a-şi construi o viaţă mai bună în Uniunea Europeană. Mamă unui imigrant pakistanez susţine că fiul i-a plătit pe traficanţi pentru a-l duce din Turcia până în Uniunea Europeană. Însă, traficanţii i-au abandonat pe imigranţi, iar aceşti au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi din România.

Citeşte şi Mai multe persoane din Irak şi Siria, între care şi copii, prinse de poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin

Citeşte şi Investigaţie în Germania după ce un soldat german de extremă dreaptă a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian, informează news.ro.

”Nu avem destui bani pentru eliberarea lor şi le cerem organizaţiilor pentru drepturile omului şi guvernului pakistanez să se implice pentru asigurarea eliberării acestora”, a declarat Saeeda. De asemenea, răpitorii au trimis familiilor un videoclip în care imigranţi răpiţi par torturaţi şi înfometaţi timp de patru zile.

În ianuarie, autorităţile turce au salvat şase imigranţi pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare de către traficanţii de carne vie din Istanbul.

În martie, alţi trei pakistanezi au fost eliberaţi de către răpitorii turci, după 23 de zile petrecute în captivitate. În ambele cazuri, imigranţii pakistanezi au fost torturaţi de către răpitori.


loading...