În Capitală nu se mai organizează niciun târg de miei vii

Bucureştenii nu-şi mai pot alege mielul de Paşte! Anul acesta în Capitală nu se va organiza niciun târg de miei vii. Nici măcar în Piaţa Sectorului 4, unde oamenii obişnuiau de zeci de ani să vina să vadă animalul înainte să fie sacrificat. Nu este igienic, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia pentru România TV. Pe de altă parte, fie că au, fie că nu au unde să-şi desfăşoare activitatea, comercianţii de miei vii se văd nevoiţi să-şi vândă marfa la colţ de stradă.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 19:29
În Capitală nu se mai organizează niciun târg de miei vii

Chiar daca acum în locul Pieţei Apărătorii Patriei a mai rămas doar un teren viran, asta nu-i împiedica pe unii să continue tradiţia. La colţul străzii comercianţii de miei vii fac oferte tuturor celor interesaţi. 22 de lei, atât costă kilogramul de miel sacrificat în curtea de vis-a-vis de fosta piaţă.

Şi nu puţini sunt cei care vor ca de Paşte să cumpere un miel viu. Comercianţii de la marginea drumului au reuşit numai în 2 zile să vândă 40 de bucăţi.

Specialiştii ne recomandă totuşi să nu consumăm carne comercializată la colţ de stradă.

„Este normal să cumpărăm un miel care a fost sacrificat în condiţii ingienice ca să fim siguri ce cumpărăm şi preparăm în ziua de Paşte”, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

Dacă totuşi tineţi morţiş să vedeţi mielul viu înainte de sacrificare, puteţi alege să mergeţi la târgurile din localităţile din apropiere de Bucureşti.