În ce condiţii ar putea fi deschise şcolile din Bucureşti. Răspunsul dat de Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat miercuri că autorităţile lucrează la un plan de măsuri speciale pentru deschiderea şcolilor din Bucureşti, în contextul pandemiei de coronavirus. Edilul a afirmat că profesorii şi copiii vor fi obligaţi măşti câteva luni. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 10:21
În ce condiţii ar putea fi deschise şcolile din Bucureşti. Răspunsul dat de Gabriela Firea

Primarul general al Bucureştiului a anunţat că urmează să fie puse în aplicare măsuri speciale pentru gestionarea economiei şi pentru deschiderea şcolilor din Capitală.

„În momentul în care gestionăm patru milioane de cetățeni este primordială grija pentru ei și repornirea economiei. Cum a fost înainte de pandemie nu se va putea câteva luni până la descoperirea unui vaccin. Noi am repornit șantierele, dar am impus obligativitatea de a se purta măști și mănuși si am interzis municitorilor să meargă la magazin, cerând să se asigure hrana de acasă”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Imagini inedite cu primarul Capitalei. Gabriela Firea face sport acasă

Primarul a explicat că se lucrează la un plan de măsuri speciale pentru deschiderea școlilor. Firea spune că profesorii și copiii vor fi obligați să poarte măști câteva luni.

Firea, despre carantina persoanelor peste 65 de ani: „Riscăm să-i îmbolnăvim de inimă pe cei pe care vrem să-i protejăm de corona”

Ministrul Sănătăţii a anunţat că Guvernul ia în calcul reînceperea cursurilor ce la devreme la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, cel mai târziu.