În numai 1 oră, aceste 4 alimente îţi înrăutăţesc răceala sau gripa

În acest sezon, răceala şi gripa sunt principalii inamici ai sănătăţii tale. Însă ştiai că aceste 4 alimente îţi vor înrăutăţi simptomele în decurs de o oră dacă eşti răcită sau ai gripă?

RomaniaTV.net
09 dec. 2015, 13:15
În numai 1 oră, aceste 4 alimente îţi înrăutăţesc răceala sau gripa

Evită aceste 4 ingrediente atunci când eşti răcită sau suferi din cauza gripei. Sau, în caz contrar, dacă nu le vei evita, vei avea riscul de a fi bolnavă mai mult timp.

Chiar dacă ţi-ai făcut vaccinul antigripal şi chiar dacă te speli pe mâini cu conştiinciozitate de 13 ori pe zi, nu există nicio garanţie că nu vei cădea victimă în faţa viruşilor din acest sezon.

Iar atunci când ai răcit sau te-ai îmbolnăvit de gripă, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este ca durerile, congestia nazală şi toate celelalte simptome să se înrăutăţească. Aşa că evită aceste alimente.

Citeşte şi  Luaţi doar o lingură din acest amestec de dimineaţă. Veţi vedea cum vă fereşte de gripă şi răceală toată iarna

1. Băuturi carbogazoase, sucuri şi alte lichide pline de zaharuri

Medicii ne sfătuiesc să evităm sucurile şi băuturile care au un conţinut ridicat de zahăr, care cauzează inflamaţia, inamicul numărul 1 al organismului. Acestea pot chiar să slăbească funcţia sistemului tău imunitar, iar corpul tău nu va mai putea să lupte împotriva infecţiei.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte alimente pline de zahăr, precum fursecurile, prăjiturile, bomboanele, cerealele pentru copii şi toate celelalte dulciuri pe care le-ai mânca în zilele în care eşti răcită.

În loc de toate acestea, rezumă-te la ceaiul de ghimbir, ideal pentru stimacul tău, şi menţine-te hidratată cu clasica apă. Iar dacă ai poftă de anumite gustări, încearcă un fruct sau popcorn.

Citeşte şi  Nu vrei să faci VACCINUL ANTIGRIPAL? Iată REMEDII NATURISTE pentru răceală şi gripă

2. Produsele lactate

Evită laptele, iaurtul şi alte produse din familia lactatelor. În cazul anumitor oameni, produsele lactate pot face ca mucoasele care există deja în gât să se îngroaşe şi, din această cauză, simptomele răcelii sunt şi mai de nesuportat.

Aşadar, dacă ai observat că lactatele te fac să produci mai multă flegmă, ia în considerare ideea de a reduce cantitatea de lactate sau elimină-le complet din dietă în perioada în care eşti răcită.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.