În România, ca la Auschwitz. Mesaj NAZIST, adresat protestatarilor

Directorul de cabinet al prefectului de Mureş, Mircea Munteanu, a postat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul "Arbeit macht frei (Munca te face liber - n.r.) - asta să înţeleagă protestatarii", un mesaj folosit de nazişti şi afişat la intrarea în lagărele de concentrare, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 09:48

Postarea de joi seară de pe pagina lui Munteanu a strâns o serie de comentarii, „like-uri”, dar şi distribuiri. Ulterior, Munteanu a şters postarea de pe pagina sa de Facebook.

Vineri, acesta a declarat că nu comentează „o activitate privată”.

„Aceasta nu ţine de activitatea instituţiei. Activitatea mea privată n-are de ce să intereseze populaţia. N-am de ce să comentez mai mult”, a spus Mircea Munteanu.

La rândul său, prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a declarat că pe el îl interesează doar activitatea lui Munteanu în cadrul Prefecturii.

„Pe mine mă interesează cum lucrează aici, la Prefectură. Mircea Munteanu răspunde de opiniile sale, aceasta nu afectează funcţionarea lui ca director al cancelariei prefectului”, a spus Paşcan.

Mesajul „Arbeit macht frei” a fost preluat de nazişti în 1933, din titlul unei nuvele germane şi după ce Guvernul Republicii de la Weimar l-a folosit în 1928 ca slogan în programul de reducere a şomajului. Mesajul a fost folosit de nazişti şi afişat la intrarea în lagărele de concentrare, inclusiv la Auschwitz.

Târgu Mureş este unul dintre oraşele în care sute de oameni participă la mitinguri, de câteva zile.