Încă o staţiune din Bulgaria anunţă că va închide majoritatea hotelurilor până pe 10 septembrie

Staţiunea Sunny Beach din Bulgaria a anunţat că majoritatea hotelurilor vor fi închise până la data de 10 septembrie, imediat după cele trei zile de vacanţă. În general, numărul turiştilor străini în Bulgaria a scăzut cu 80%, zborurile charter către Varna s-au prăbuşit cu 59%, iar către Burgas cu 78%. Conform datelor INS, cifra de afaceri a restaurantelor de pe litoralul bulgăresc a scăzut cu aproape 90%, scrie Duma, citată de Rador.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 07:29
Încă o staţiune din Bulgaria anunţă că va închide majoritatea hotelurilor până pe 10 septembrie

„Există o scădere de 75% a turiștilor și în munții Rodopi. Sunt deschise în principal hotelurile mici, de familie, și casele de oaspeți. Hotelurile mari lucrează cu turiști străini care nu au cum să viziteze acum Bulgaria. Există acolo o scădere de peste 85%”, a declarat Pantelei Memtsov, de la RTA. Rodopi”. Asociația consideră că măsurile pentru sprijinirea sectorului au întârziat.

Citeşte şi: Vacanţe ruinate! Bulgaria închide hotelurile de pe litoral

În prezent, există puțini turiști din Germania, Polonia și Ucraina. Din cauza lipsei zborurilor charter, Bulgaria se bazează pe turiștii care aleg să vină cu autovehiculul personal. Plajele sunt relativ pline, deoarece există şi proprietari de apartamente în zona de vest.

Cu toate acestea, cunoscătorii staţiunii Sunny Beach susţin că nu au văzut niciodată complexul atât de gol. Datele operatorilor turistici și cele ale aeroporturilor arată că sute de chartere au fost anulate în această vară, iar speranța de a avea mai mulți turiști, cel puțin în luna august, a fost și ea uitată.

De asemenea, Bulgaria a început închiderea treptată a hotelurilor în staţiunea Albena, asta după ce numărul de turişti a scăzut considerabil, iar zborurile au fost suspendare în urma anunţului Germaniei care susţine că partea de nord a Mării Negre bulgare este o destinație periculoasă.

Săptămâna trecută, complexul Albena a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500, a declarat Hristo Penev, managerul complexului, relatează Duma. Situația epidemiologică din complex este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați.