Încă o victimă a exploziei de la Crevedia a murit. Bilanțul a ajuns la 6 persoane. Localnicul se afla în Germania pentru îngrijiri

O altă victimă a tragediei de la Crevedia a murit. Bilanțul a ajuns, astfel, la 6 morți. În continuare mai sunt 4 pacienți internați în străinătate. 48 de persoane au fost externate până la acest moment.

02 oct. 2023, 15:21
Încă o victimă a exploziei de la Crevedia a murit. Bilanțul a ajuns la 6 persoane. Localnicul se afla în Germania pentru îngrijiri
Încă o victimă a exploziei de la Crevedia a murit. Bilanțul a ajuns la 6 persoane. Localnicul se afla în Germania pentru îngrijiri

Un alt rănit în exploziile de la Crevedia a murit. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat moartea unui localnic din Crevedia, ajuns la spital cu arsuri pe 40% pe corp. Decesul s-a produs pe 30 septembrie.

Citește și: EXCLUSIV Dana Budeanu dezvăluie adevărata miză a dezastrului de la Crevedia: „A fost scenariu scris, ca să le ia compania de GPL celor doi asociaţi”

Încă o victimă de la Crevedia a murit

Un bărbat rănit grav în exploziile de la Crevedia a murit sâmbătă, 30 septembrie, având pes 40% arsuri pe corp. Acest pacient a fost internat inițial la spitalul Bagdasar Arseni, iar apoi a fost transportat în Germania, în Lubeck.

Peste 50 de victime au fost spitalizate în urma exploziilor din Crevedia, la o stație GPL. Dintre răniți, 43 erau pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor. Numărul persoanelor decedat în urma exploziilor a ajuns la șase. Sunt și victime care se simt mai bine și părăsesc spitalele, potrivit Ministerului Sănătății.

Unul dintre pompierii tratați în Belgia, în urma exploziei de la Crevedia, a revenit în țară. A fost primit cu aplauze de către membrii echipajului de zbor. Cu mânușile albe pe mâini, singurul semn vizibil al arsurilor suferite în timpul intervenției sale, eroul a fost întâmpinat cu mare bucurie. Echipajul aviatic a făcut un anunț special cu privire la identitatea sa, iar pasagerii de la bord au răspuns cu aplauze în semn de respect.

Între timp, localnicii din Crevedia s-au săturat de promisiunile autorităților. Deși a trecut o lună de la explozii, casele oamenilor sunt în continuare distruse, iar aceștia spun că le vor repara singuri. Autoritățile au adus în localitate mai multe containere de locuit, însă oamenii spun că, deși au fost racordați la curent, nu au apă nici până în acest moment.

De asemenea, nimeni nu le-a mai spus oamenilor că vor primi banii pentru a-și repara casele. Nici patronii stației GPL, rămași în arest, nu au făcut nimic, iar oamenii, rămași fără speranță, spun că își vor repara singuri locuințele. În urma exploziei, șase case au fost distruse complet, iar alte peste 80 au fost distruse parțial.

Pe de altă parte, victimele exploziilor cer despăgubiri de peste 8,5 milioane de euro. Până în acest moment, au fost audiate, în calitate de victime, 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. Dintre acestea, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei. Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti și aprobată de instanță.

Citește și: EXCLUSIV Instructorul care a asistat la accidentul colonelului rupe tăcerea. Cum a murit Bogdan Georgian Pușcoi, martor-cheie în ancheta de la Crevedia