Încă un afroamerican, împuşcat mortal în Statele Unite. Anchetă de amploare în statul Louisiana VIDEO

Poliţia statului Louisiana investigheaztă moartea lui Trayford Pellerin, un afroamerican în vârstă de 31 de ani care a fost împuşcat mortal vineri seara în urma unei intervenţii a ofiţerilor departamentului de Poliţie Lafayette, transmite CNN.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 05:55
Încă un afroamerican, împuşcat mortal în Statele Unite. Anchetă de amploare în statul Louisiana VIDEO

Poliţiştii au fost alertaţi, vineri, la un magazin de cartier din oraşul Lafayette, statul Louisiana pentru a interveni în cazul unui „scandal provocat de o persoană înarmată cu un cuţit”, se arată într-un comunicat al Poliţiei statului Louisiana, citat de CNN.

Agenţii l-au descoperit pe Trayford Pellerin, un tânăr de 31 ani, care era înarmat cu un cuţit într-o parcare. În momentul în care au încercat să-l imobilizeze, bărbatul a plecat de la faţa locului, fiind urmărit de poliţişti.

Oamenii legii au folosit dispozitivele cu electroşoc din dotare, însă acestea „nu au fost eficiente”, notează sursa citată.

Poliţiştii l-au împuşcat pe Pellerin în momentul în care bărbatul a încercat să intre într-un magazin. Tânărul a fost transportat la spital, unde medicii au fost nevoiţi să constate decesul.

Autorităţile americane au precizat că niciun poliţist nu a fost rănit, iar ancheta este „în desfăşurare”.

Un afro-american a MURIT după ce a fost imobilizat de 5 ofiţeri dintr-un penitenciar din SUA. Ultimele sale cuvinte: „Nu pot să respir”

Rugaţi să comenteze incidentul, reprezentanţii Departamentului de Poliţie al oraşului Lafayette au precizat că ancheta este realizată de Biroul de Investigaţii al Poliţiei statului Louisiana.

Moartea lui Trayford Pellerin a survenit în contextul în care în Statele Unite au avut loc proteste de amploare pe fondul brutalităţii poliţiştilor faţă de afroamericani, în urma morţii lui George Floyd în Minneapolis şi a lui Breonna Taylor în Louisville, Kentucky.

Noi confruntări violente între militanţii anti-rasism şi poliţia federală, în SUA. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle