Încă un bărbat reţinut în dosarul Caracal. E acuzat că a violat-o pe Luiza după ce fata a fost răpită de Gheorghe Dincă

Un apropiat al lui Gheorghe Dincă a fost reţinut de DIICOT în dosarul privind dispariţia Luizei Melencu. Bărbatul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de procurori că a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2019, 13:36
Încă un bărbat reţinut în dosarul Caracal. E acuzat că a violat-o pe Luiza după ce fata a fost răpită de Gheorghe Dincă

Procurorul şef al DIICOT Giorgiana Hosu a anunţat, miercuri, că procurorii au făcut o nouă reţinere în dosarul Caracal. Este vorba despre un bărbat apropiat al lui Gheorghe Dincă, pe care procuroii îl acuză că a violat-o pe Luiza Melencu.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Inculpatul, în vârstă de 46 ani, a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.

Citeşte şi: Luis Lazarus, dezvăluiri-şoc despre bărbatul acuzat de violarea Luizei Melencu. „Mi s-a părut suspect de la început!”

În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.

Citeşte şi: Complicele lui Dincă este bărbatul cu arsuri deconspirat de Luis Lazarus în direct la România TV VIDEO

În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.
Bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.
Bărbatul nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.
De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ„, a anunţat procurorul şef interimar al DIICOT Giorgiana Hosu. 

Criminologul Dan Antonescu, anunţ ŞOC după anunţul DIICOT despre complicele lui Dincă

 

Bărbatul a fost dus în arestul Central şi urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: Nimeni nu ne-a spus nimic. Dincă şi-a schimbat din nou toate declaraţiile

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință, finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an”, a mai anunţat procurorul şef interimar DIICOT.

Mama Luizei a leşinat când aflat că fiica ei a fost violată de o altă persoană: „Cine este acest bărbat?”

Anunţul procurorului şef al DIICOT vine în ziua în care Gheorghe Dincă a fost adus la sediul DIICOT pentru a fi audiat. La audieri participau şi avocaţii familiilor Luizei şi Alexandrei.