Încă trei bebeluşi suspecţi de infectare cu stafilococ auriu, internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Publicat: Joi, 29 Noiembrie 2018 11:54 // Actualizat: Joi, 29 Noiembrie 2018 15:22 // Sursa: romaniatv.net

Crește numărul cazurilor de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu infectați cu stafilococ auriu. Încă trei bebeluşi suspecţi de infecţie cu stafilococ auriu au fost internaţi în ultimele ore la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București. Toţi trei sunt născuţi la Maternitatea Giuleşti. Astfel, numărul total al bebelușilor infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 13.

Unul dintre cei trei bebeluşii suspecţi de infectare cu stafilococ auriu a fost adus miercuri seară de părinți la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar primul diagnostic pus de medici a fost de stafilococie cutanată. Copilul a venit pe lume în data de 17 noiembrie la Maternitatea "Panait Sârbu" din Bucureşti. El a fost internat la secția de pediatrie, fiind diagnosticat cu Staffilococie cutanată. Testele sunt în lucru pentru confirmarea tulpinei. Este al 13-lea bebeluș infectat cu stafilococ, născut în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, care se prezintă ulterior și este diagnosticat cu infecția la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Alți doi bebeluși s-au prezentat la Spitalul Grigore Alexandrescu în cursul zilei de joi. Şi ei sunt suspecți de infecție cu stafilococ auriu şi se așteaptă rezultatele analizelor.

Primăria Capitalei și Spitalul Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) spun că "cei 10 nou-născuți nu au fost "transferați" la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', ci au fost externați din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebelușilor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H