Încă un DECES al unui persoane infectate cu coronavirus: un bărbat de 74 de ani din Satu Mare. Bilanţul morţilor a ajuns la 44

Publicat: Luni, 30 Martie 2020 11:26 // Actualizat: Luni, 30 Martie 2020 11:29 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile din România au anunţat al 44-lea deces de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani din Satu Mare. Bărbatul suferea de hipertensiune arteriala şi diabet zaharat tip II insulino -dependent.

"În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 29.03.2020 - Spital Boli Infecțioase Satu Mare.

Patologie preexistentă: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II insulino -dependent", a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Raed Arafat a anunțat, duminică seara, ultimul bilanț al infectărilor cu coronavirus. De la bilanțul oferit la ora 13:00, au fost confirmate încă 55 de cazuri noi de infectare. În plus, numărul celor aflați la terapie intensivă a crescut de la 38 la 52 de persoane. 

”Au fost confirmate 1.815 cazuri, vindecați sunt 206, 770 sunt internați, au decedat 43 de persoane. La terapie intensivă sunt 52 de persoane. Avem 20.074 locuri de carantină și 11.213 sunt ocupate, iar în izolare sunt 162.374 de persoane”, a spus Arafat.

Următorul bilanţ va fi dat publicităţii luni la ora 13. 

Citeşte şi: Nelu Tătaru, interviu EXCLUSIV din Centrul de comandă al Ministerului Sănătăţii despre coronavirus. "Vor veni zile şi mai grele"

Scenariul 4 al crizei coronavirus

România se apropie cu pași repezi de scenariul patru în contextul pandemiei de coronavirus care a cuprins întreagă Planetă. Unele măsuri din cadrul scenariului au fost deja adoptate în cadrul Ordonanțelor Militare, în timp ce autoritățile se pregătesc să pună în aplicare și restul măsurilor.

Unele măsuri din cadrul scenariului 4 au fost adoptate deja prin Ordonanțele Militare adoptate de către Guvern. Conform autorităților acest scenariu implică ca granițele României să fie închise și se vor lua, gradual, măsuri similare cu cele din Italia. Printre acestea se numără intrarea unor zone în carantină strictă, izolarea forțată la domiciliu și a persoanelor neinfectate.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a declarat faptu că pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are în vedere ca persoanele care sunt afectate să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri de acest fiind făcute de către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse într-o nouă ordonanță militară.

"Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii noştri de la Ministerul de Interne ca într-o ordonanţă militară viitoare să putem cuprinde şi acest punct în care să ne protejăm vârstele extreme şi să ne protejăm şi pe cei cu comorbidităţi", a afirmat ministrul Tătaru, într-un interviu difuzat sâmbătă seara de postul Digi24.

De asemenea, acesta a declarat că în scenariul patru testările vor fi extinse la "tot ce înseamnă personalul medical".

"Avem un scenaru patru în care testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată, la tot ce înseamnă personal medical, întâi cel care este contact şi simptomatic, pe urmă şi celălalt personal. Trebuie să ne protejăm personalul medical, trebuie să-l avem pentru acest scenariu patru pe tot valid (...) Suntem deocamdată la o medie de vârstă a pacienţilor de 40-49 de ani. Am văzut că avem mortalitate la persoane peste 65 de ani, dar am văzut şi persoane de 45 sau 49 de ani. Există o patogenitate crescută a acestui virus. Trebuie să ne adaptăm atât noi, ca personal medical, ca minister, prin dotări, prin, eu ştiu, asigurarea a tot ce înseamnă aparatură în acest moment în secţiile de terapie intensivă pentru a putea controla aceste cazuri severe şi critice", a afirmat ministrul Sănătăţii.

În cadrul scenariului patru a pandemiei vor interveni și cele 36 de spitale care sunt clasificate ca unităţi de suport şi vor aduce un surplus de 8.000 de paturi, pe lângă cele 2.000-2.300 care sunt folosite în faza actuală pentru persoanele confirmate cu coronavirus.

"Ne apropiem, într-adevăr, de scenariul patru, un scenariu care implică tratarea unor cazuri uşoare şi medii la domiciliu, sub supraveghere medicală, uneori chiar şi a voluntarilor, iar în spital tratamentul pacienţilor cu afecţiuni coronavirus manifestări moderat-severe şi critice. Cele moderat-severe se vor afla în secţiile de boli infecţioase, iar cele critice în secţiile de terapie intensivă, sub suport ventilator sau cardiovascular. Avem, tot în scenariul patru, un moment în care personalul medical asimptomatic, dar pozitiv la coronavirus, va rămâne şi va trata pacienţii infectaţi cu coronavirus, care sunt spitalizaţi. Ne gândim la un scenariu patru în care intervin tocmai aceste unităţi de suport. Dacă în acest moment avem o capacitate de 2.000-2.300 de paturi, odată cu intrarea celor 36 de spitale plus specialiţăţi tip dializă sau alte patologii, care au infecţie coronavirus, vom mai aduce un surplus de 8.000 de paturi", a spus ministrul Tătaru.

Potrivit acestuia, aceste spitale suport vor trebui să aducă pe lângă aportul de paturi şi pe cel de aparatură de terapie intensivă.

"În acest moment avem o listă finalizată, după o analiză completă a DSP-urilor şi a ministerului la aceste unităţi care să aducă un aport o dată de paturi, o dată de terapie intensivă, a doua oară de aparatură de terapie intensivă, fiindcă ce ne interesează în acest moment este să putem susţine cazurile severe şi critice. Mortalitatea vine tocmai de la aceste cazuri. Aparatura este cea care ajută. Oxigenul, s-a văzut şi în Italia şi în Spania, este cel care menţine în viaţă un organism. La fel, comorbidităţile trebuie să le protejăm", a mai spus ministrul Tătaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus deces coronavirus mort coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H