Încă un medic din Wuhan a murit de Covid-19! Doctorul prezenta o formă severă, pielea lui a devenit neagră în urma cedării rinichiilor

Hu Weifeng, un urolog de la Spitalul Central Wuhan a decedat în urma complicațiilor apărute ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, vinerea trecută. El a devenit al șaselea medic care a decedat în urma infectării cu coronavirus chiar în epicentrul mondial al pandemiei.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 09:43
Încă un medic din Wuhan a murit de Covid-19! Doctorul prezenta o formă severă, pielea lui a devenit neagră în urma cedării rinichiilor

Hu Weifeng a lucrat cu medicul Li Wenliang devenit celebru după ce a decis să vorbească în public despre epidemia declanșată în Wuhan încă din decembrie. Doctorul a avut curaj să se alăture colegilor săi și, de patru luni, posta în social media diverse avertismente cu privire la pericolele generate de pandemie.

Cazurile pozitive au scăzut dramatic în China de la declanșarea epidemiei din 2019, iar autoritățile au anunțat că au reușit să stingă focarele de coronavirus. La o populație de 1,4 miliarde de oameni, au fost raportate doar 4.634 de decese, un număr foarte mic față de alte țări lovite dur de pandemie.

Citeşte şi: Un pacient tratat cu plasmă de la un bolnav vindecat de coronavirus a murit. Bărbatul, primul beneficiar al tratamentului din Galaţi

Mai mule informaţii cu privire la confirmarea decesului medicului, dar şi precizări legate de starea celor 68 de cadre medicale infectate, vor urma să vină printr-un comunicat transmis de spitalul din Wuhan. 

Starea de sănptate a lui Hu a revenit în atenția publică atunci când o agenție de presă locală a transmis câteva imaginii cu doctorul care prezenta cele mai severe manifestări ale bolii, pielea lui devenind neagră în urma cedării funcțiilor rinichilor.

Decesul primului cadru medical din Wuhan din februarie a stârnit atenția presei intenaționale mai ales că Li Wenliang a decis să documenteze în spațiul public ultimele sale zile.

Citeşte şi: Preşedintele Braziliei, călare la miting. Apariţie controversată, când ţara a trecut de o jumătate de milionde infectaţi cu COVID-19

Oftalmologul de doar 34 de ani a fost declarat un martir național deoarece a decis să-și avertizeze colegii încă din decembrie cu privire la riscul declanșării unei epidemii. Autoritățile chineze au intervenit și l-au redus la tăcere deoarece nu voiau să confirme încă gravitatea situației și faptul că nu pot gestiona situația apărută în Wuhan.

Mai mulți medici ai Spitalului din Wuhan, inclusiv șeful departamentului de urgențe, au declarat că au suferit din cauza represaliilor autorităților pentru că și-au permis să vorbească în spațiul public despre noul coronavirus.