Încă un municipiu ar putea intra în carantină, după Timişoara

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, marţi, că oraşul Bistriţa ar putea intra în carantină. Rata infectărilor cu coronavirus a ajuns la 5,53 cazuri la mia de locuitori. 

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 14:27
Încă un municipiu ar putea intra în carantină, după Timişoara

„Numărul cazurilor de infectări cu SARS-Cov-2 se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale! Nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență îi revine responsabilitatea de a implementa măsurile legale care se impun pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului pentru protejarea cetățenilor”, transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, măsurile de carantină zonală implică, printre altele, restricționarea circulației în afara municipiului.

Timişoara va intra în CARANTINĂ. Primarul Dominic Fritz: „E puţin probabil că vom putea evita o carantinare”

Coeficientul de infectare cu noul coronavirus în Timişoara este de aproape 6 la mia delocuitori. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că este puţin probabil să se poată evita carantinarea oraşului.

„Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun că, din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și, de fapt, a întregii zone periurbane. Ieri (luni – n.r.), DSU, prin domnul secretar de stat, a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori ar trebui să trimită analiza privind impunerea măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării. Asta înseamnă că o să fim confruntați foarte curând cu această decizie”, a spus Dominic Fritz, conform Mediafax.

Primarul Timişoarei susţine că nimeni nu va putea lua uşor decizia carantinării.

„Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fie să putem la sfârșitul lui decembrie să putem să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și scopul trebuie să fie să salvăm cât de multe vieți, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri”, a mai spus noul edil al Timișoarei.

Citeşte şi Adio vacanţe la ski în Bulgaria! Ţara a înregistrat un nou record de cazuri COVID şi a fost introdusă în zona galbenă