Incendiile din Grecia sunt sub control, însă riscul rămâne „foarte ridicat”

Incendiile înregistrate vineri în apropierea Atenei și în Peloponez erau sub control sâmbătă, însă autoritățile au menținut un nivel ridicat de alertă în mai multe zone, transmite AFP.

18 iul. 2015, 16:04
Incendiile din Grecia sunt sub control, însă riscul rămâne „foarte ridicat”

Ministrul grec de Interne a anunțat că riscul de incendii rămâne „foarte ridicat” în multe regiuni: Atica (regiunea din jurul Atenei), Grecia centrală, Cicladele, nordul Mării Egee (insulele Chios, Lesbos), Peloponez, Grecia occidentală, insula Zakynthos.

Poliția din Atena a anunțat vineri că a reținut doi bărbați, un grec și un bulgar, suspectați că au declanșat involuntar incendiile de pădure care au devastat vineri împrejurimile capitalei elene. Cele două persoane, de 58 și 67 de ani, urmează să fie prezentate Parchetului.

Incendii de proporţii în Grecia. Două localităţi şi o tabără de copii au fost evacuate – VIDEO

După ce a afectat mai multe cartiere din nord-estul Atenei, amenințând numeroase locuințe, incendiul a fost adus sub control în noaptea de vineri spre sâmbătă. În Grecia au fost înregistrate vineri circa 80 de focare de incendiu, dintre care unele deosebit de intense în sud-estul Peloponezului, unde au fost distruse 35 de locuințe, iar câmpiile au fost pârjolite, potrivit televiziunii publice ERT.

Guvernul a solicitat ajutorul Europei, Franța urmând să trimită sâmbătă în Grecia două avioane Canadair și un avion de recunoaștere.

Grecia este afectată frecvent în timpul verii de incendii de vegetație, favorizate de vânt și temperaturi ridicate. Ultimul incendiu devastator a avut loc în 2007, când au pierit zeci de persoane și mii de hectare de pădure au fost distruse în Peloponez și în insula Eubeea, amintește AFP.