Mărturii teribile despre incendiul din ATI Piatra Neamţ. Angajat: „Combinezonul arde ca celofanul. Paturile, scoase cu tot cu pacienţii morţi”

Incendiul din ATI Piatra Neamţ a scos la iveală adevăruri înfiorătoare. Un angajat al spitalului a povestit, pentru Digi24, că a intrat în spital imediat după producerea exploziei şi a descris intervenţia echipelor de salvare.

15 nov. 2020, 13:02
Mărturii teribile despre incendiul din ATI Piatra Neamţ. Angajat: „Combinezonul arde ca celofanul. Paturile, scoase cu tot cu pacienţii morţi”
incendiul din ATI Piatra Neamţ

La scurt timp după incendiul din ATI Piatra Neamţ, angajatul spitalului a pătruns în unitatea medicală. Acesta a povestit că a auzit o bubuitură puternică, apoi, după stingerea incendiului, a pătruns în secţia ATI mistuită de flăcări, unde a văzut paturile arse.

Cadrele medicale îmbrăcate în combinezoane au ars ca torţele

Angajatul mai spune că echipamentele cadrelor medicale s-au aprins extrem de uşor întrucât acele combinezoane conţin nailon, care ard asemeni celofanului.

Citeşte şi Incendiu Piatra Neamţ. Ciolacu: Am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală

Nu știam ce se întâmplă. Era lumea agitată pe jos. Erau mașini, cu schimbul de tură, parcate aiurea și nu prea au avut, s-au cam chinuit să intre pompierii. Și, după aceea, când m-am dat jos din mașină, deodată: BUF! Erau și asistente în salon. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon”, a povestit bărbatul.

Incendiul din ATI Piatra Neamţ: imagini apocaliptice

Angajatul a adăugat că flăcările erau vizibile de la colţul străzii şi că a auzit când geamurile au bubuit. Când a reuşit să pătrundă în interiorul unităţii medicale, a văzut dezastrul.

Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare.  I-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți. Erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol. Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU„, a povestit angajatul pentru Digi24.

Citeşte şi Incendiu Neamţ: Controale la toate secţiile ATI din ţară pentru verificarea instalaţiilor şi aparaturii medicale

În urma incendiului de sâmbătă seară de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.

Reamintim că, în incendiul din ATI Piatra Neamţ, medicul de gardă Cătălin Denciu, 42 de ani, a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, în încercarea de a salva pacienţii de pe secţie. a reuşit să salveze opt dintre pacienţii aflaţi în acel moment la Terapie Intensivă. Alţi zece pacienţi au decedat.