INCENDIU CĂMIN BĂTRÂNI, Arafat: Este foarte grav să funcţionezi fără autorizaţie ISU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, consideră foarte grav faptul că un cămin de bătrâni funcționează fără autorizație emisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), referindu-se la stabilimentul din București care a fost afectat de un incendiu.

01 oct. 2017, 12:03
INCENDIU CĂMIN BĂTRÂNI, Arafat: Este foarte grav să funcţionezi fără autorizaţie ISU

Arafat a declarat, duminică, la Botoșani, că pompierii trebuie felicitați pentru intervenția din Capitală, fiind de părere că, dacă nu interveneau la timp, „puteam să avem acolo o catastrofă’.

„Este foarte recent schimbată destinația acestui loc, care inițial era casă de locuit, care s-a transformat în hostel, pentru care s-a obținut o autorizație în 2009, după care în cursul lunii septembrie a acestui an au schimbat destinația fără se se obțină autorizațiile necesare din partea IGSU, din partea ISU București. Totul este acum sub investigație și o să vedem care vor fi concluziile. (…) Să ai un loc ca acesta și să pui în el bătrâni care au invalidități și care nu puteau să se autoevacueze, fără să te consulți, fără să ai avizul ISU este foarte grav”, a afirmat Arafat.

O persoană a murit și alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineață, la un cămin de bătrâni din Capitală. Din imobilul situat pe strada Păcală au fost evacuate peste 30 de persoane.