INCENDIU COLECTIV. Zeci de victime, în stare CRITICĂ. Una singură rămâne NEIDENTIFICATĂ, la Spitalul de Arşi

Zece victime ale incendiului de la Club Colectiv rămân în stare critică, potrivit informaţiilor furnizate, duminică, de medicii de la spitalele care au preluat cei mai mulţi răniţi. Un singur rănit rămâne neidentificat din cei peste 140 care sunt încă spitalizaţi, iar acesta se află la Spitalul de Arşi.

RomaniaTV.net
01 nov. 2015, 09:12
INCENDIU COLECTIV. Zeci de victime, în stare CRITICĂ. Una singură rămâne NEIDENTIFICATĂ, la Spitalul de Arşi

Din cei 27 de răniţi internaţi iniţial la Spitalul Universitar, trei au fost externaţi, 14 sunt internaţi pe secţia de Chirurgie Plastică şi „nu se aşteptă complicaţii majore”, iar 10 rămân la Terapie Intensivă. Dintre aceştia 10, unul singur a avut evoluţie favorabilă şi a fost detubat, dar pot apărea oricând complicaţii, potrivit medicilor.

„Nu s-a schimbat nimic în evoluţia lor peste noapte, dar asta nu este neapărat o veste bună. Ne putem aştepta oricând la apariţia unor complicaţii severe. Săptămâna care urmează vom începe intervenţiile chirurgicale, dar oricând pot apărea complicaţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar.

Citeşte şi TOATE trupurile neînsufleţite de la INML au fost IDENTIFICATE. Legiştii au efectuat primele AUTOPSII

La Spitalul Militar Central mai sunt internaţi 12 răniţi, dintre care unul singur este intubat. Informaţia a fost furnizată chiar de ministrul Apărării, Mircea Duşa. „Le multumesc medicilor de la Spitalul Militar si cadrelor militare pentru felul in care s-au implicat. Unele sunt de alaltăieri aici şi nu au plecat inca acasa, asa cum le sta bine militarilor, si le multumesc foarte mult. Stam in continuare la dispozitie cu capabilita. Ieri (sâmbătă, n.r.), am discutat cu doi din ei, care erau mai putin grav, restul erau intubati. Au evoluat mult mai bine in cursul noptii si mai e intubat unul singur. Le doresc sanatate multa si transmit condoleante familiilor care si-au pierdut copii sau rudele in acest incident.

Şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca medicii fac tot ce este omeneşte posibil pentru a nu mai pierde din pacienţi. „Toti pacientii nostri, inclusiv cu stare grava, au demonstrat o evolutie stabila. Nu avem 48 de ore inca. Mai bine de jumatate au fost reevaluati in sala de operaii, 4 au beneficiat de traheostomie duminica. Speram ca eforturile noastre sa fie incunuante de succes, cel putin pentru marea parte a pacientilor. Avem tot ce ne trebuie, inclusiv resurse umane. Un prim bilant de etapa il facem la 48 de ore, dupa ce depasim primele 3 zile ne gandim la posibile complicatii renale, digestive. Suntem abia la inceputul unor boli grave imprevizibile. Apartinatorii primesc tot timpul informatii si consiliere psihologica”, a declarat șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, profesorul Ioan Lascăr.

Bilanţul morţilor din incendiul de la Club Colectiv a ajuns la 29. O tânără de 31 de ani s-a stins, duminică, la Spitalul Bagdasar Arsenie, unde ajunsese cu arsuri grave pe o suprafaţă mare din corp, informează România TV. Totodată, o altă persoană, o tânără de 25 de ani, a decedat, duminică, la Spitalul de Arşi.