INCENDIU COLECTIV. Un rănit de la Bagdasar Arseni a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la 54

INCENDIU COLECTIV. Încă un rănit care era internat la spitalul Bagdasar Arseni a pierdut lupta cu moartea joi după-amiază. Alte două victime ale incendiului de la Colectiv au decedat miercuri noaptea, informează România TV. Bilanţul tragediei de la Colectiv a ajuns astfel  la 54 de morţi.

RomaniaTV.net
12 nov. 2015, 06:03
INCENDIU COLECTIV. Un rănit de la Bagdasar Arseni a murit. Bilanţul tragediei a ajuns la 54

UPDATE ORA 17.00. Încă un rănit grav în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit. Este vorba despre Bogdan Istrate, în vârstă de 22 de  ani. Tânărul era internat la Spitalul Bagdasar Arseni şi  se afla în stare critică.

INCENDIU COLECTIV. Două persoane internate la spitalul Floreasca, un bărbat și o femeie, au murit miercuri noapte în Spitalul Floreasca.

Potrivit unor surse medicale, printre cei doi pacienţi de la Floreasca decedaţi în cursul nopţii este Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ.

Acesta a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Miercuri seara, Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, s-a stins din viaţă pe aeroportul din Franţa. Pascu a fost transferat miecuri la o clinică din Franţa, cu o aeronavă SMURD care a decolat din Bucureşti în jurul orei 16. Familia sa dorea încă de acum câteva zile ca Alex să fie transferat la o clinică din străinătate, dar doctorii s-au opus. Între timp, zborul în străinătate a fost aprobat doar după ce starea i s-a mai îmbunătăţit. La Paris, unde aeronava a aterizat în jurul orei 19.30, starea lui Alex Pascu a devenit însă critică şi cu toate eforturile medicilor viaţa lui nu a putut fi salvată, el fiind declarat decedat, pe aeroport.

Citeşte şi Alex Pascu, MOMENT CUTREMURĂTOR pe patul de spital. „Foc! Fugiţi, oameni!”

Alex Pascu avea 33 de ani şi era fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă.

Alex Pascu şi solistul Andrei Găluţ erau singurii membri ai trupei Goodbye to Gravity rămaşi în viaţă după incendiul de la clubul Colectiv, din 30 octombrie. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru au murit chiar în seara incendiului, iar bateristul Bogdan Enache şi-a pierdut viaţa dumincă, el nerezistând transportului cu avionul către Elveţia. A intrat în şoc cardio-respirator, medicii au întors aeronava din drum, iar Bogdan a murit la scurt timp după aterizare.

Citeşte şi Sora Elenei Niţu, MESAJ SFÂŞIETOR pe Facebook: Dacă inima nu-ţi bate, nu te mai doare

Înainte de lansarea albumului Mantras of War, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, Alex Pascu a acordat un interviu pentru revista Metalfan. Întrebat dacă numele albumului, Mantras of War, are un substrat politic cu privire la situaţia fierbinte din zona României, şi anume conflictul din Ucraina sau este doar un nume care sună bine, Alex Pascu a răspuns: „Am încercat să găsim „firul roşu” care leagă acest album, iar tematica versurilor de multe ori era conflictul – nu neapărat conflictul armat propriu-zis, cât conflicte interioare, spirituale sau personale. A fost un moment chiar amuzant când Kostas Kalimeris, inginerul care a mixat albumul, după ce a ascultat un pasaj foarte heavy, a exclamat încântat: „Sounds like WAR!”. Ne-a plăcut ideea de contradicţie a mantrelor – care, în esenţă sunt incantaţii pozitive – cu războiul şi conflictul„.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Ce OTRĂVURI au inhalat victimele tragediei. Cum este afectat organismul de aceste TOXINE

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.